• Dace Melbārde atkārtoti aicina novirzīt 2% no ES atveseļošanās un noturības mehānisma kultūras un radošajām nozarē

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dace Melbārde
    Foto: flickr.com/saeima
    Dace Melbārde
    Uzstājoties debatēs par nepieciešamajiem Eiropas Savienības (ES) pasākumiem, lai mazinātu sociālo un ekonomisko krīzi, ko ir izraisījusi Covid-19 pandēmija, Dace Melbārde aicinājusi novirzīt vismaz 2% no ES atveseļošanās un noturības mehānisma Covid-19 krīzē smagi skartajām kultūras un radošajām nozarēm, ieskaitot medijus.

    Eiropas Parlamenta Kultūras un izglītības komitejas priekšsēdētājas vietniece un deputāte vērsa uzmanību, ka kopš Covid-19 pandēmijas uzliesmojuma ir daudz enerģijas veltīts ES ekonomikai un tās darba tirgum kopumā, taču nefokusējoties uz konkrētām nozarēm un tajā strādājošiem darbiniekiem.

    “Kultūras un radošo nozaru pārstāvjus, kā arī mediju nozari Covid-19 pandēmija ir skārusi īpaši smagi. Šajās nozarēs strādājošajiem ir dramatisks ienākumu kritums un augsts bezdarba pieaugums. Diemžēl atbalsts gan nacionālā, gan Eiropas Savienības līmenī šīm nozarēm ir bijis nepietiekams.

    Kultūru un plašsaziņas līdzekļus tāpat kā citas nozares nevar tik vienkārši glābt vai atjaunot pēc ekonomiskiem un sociāliem satricinājumiem.

    Pandēmijas laikā plašsaziņas līdzekļi un kultūra tiek patērēta vairāk nekā jebkad agrāk. Tāpēc ir nosodāmi, ka daudzas kultūras institūcijas un mediju organizācijas ir spiestas cīnīties par izdzīvošanu šajā laikā.

    Vēlos atkārtoti paust atbalstu un aicināt no Eiropas Savienības atveseļošanas un noturības mehānisma novirzīt divus procentus kultūras un radošajām un mediju nozarēm. Spēcīgiem ziņu medijiem un labi finansētai kultūrai jābūt mūsu demokrātijas centrā un Eiropas Savienības atveseļošanās pamatā,” savā uzrunā uzsvēra Dace Melbārde.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē