• Cik bieži dezinficē sabiedrisko transportu Rīgā?

    Auto
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    27. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vai un cik bieži šajā laikā dezinficē sabiedrisko transportu? Ar kādiem līdzekļiem to dara? Vai tīra arī krēslu atzveltnes? Vai ir droši turēties pie metāla stangām? Reizēm tās ir lipīgas, netīras –nepatīkami pieskarties. Atbild Baiba Bartaševiča-Feldmane, SIA Rīgas satiksme Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

    Lai rūpētos par klientu drošību un mazinātu Covid-19 izplatības riskus, Rīgas satiksme jau kopš marta katru dienu tīra un dezinficē visus transportlīdzekļus, kas veikuši pasažieru pārvadājumus. Intensīvākais tīrīšanas periods ir laikā no astoņiem vakarā līdz vieniem naktī. Ja transportlīdzeklis veicis reisu un atgriežas parkā, arī tad to iztīra.

    Tīra visus pieturstieņus, logu apmales, sienas, slauka un mazgā grīdas un citas virsmas, dezinficē karšu lasītājus. Arī mīkstajām sēdvietām ir sava tīrīšana – pēc noteikta grafika arī sēdvietas apsmidzina ar speciālu līdzekli, kā arī veic sēdvietu uzkopšanu ar putekļsūcēju.

    Dezinfekcijai izmanto speciālus līdzekļus, kas satur vismaz 70% etanola, tādējādi ierobežojot iespējamo vīrusa izplatību. Rūpējoties par darbinieku un pasažieru drošību, atvērtā tipa vadītāju kabīnes ir aprīkotas ar speciālu aizsargstiklu, tādējādi vadītājs un pasažieri ir norobežoti un var ievērot papildu drošību.

    Arī transportlīdzekļu vadītāji pēc maiņas veic savas kabīnes dezinfekciju.

    Jāņem vērā, ka ar sabiedrisko transportu brauc dažādi cilvēki, tā ir sabiedriska vieta, bet uzņēmums dara visu iespējamo, lai ierobežotu infekcijas izplatību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē