• Ceturtdien visā valstī spēkā brīdinājums par stiprām vēja brāzmām

    Daba un dzīvnieki
    Ziņu aģentūra LETA
    10. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izplatījis dzelteno brīdinājumu par rietumu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanos ceturtdienas rītā un dienas pirmajā pusē līdz 15–22 metriem sekundē.

    Spēcīgākās vēja brāzmas gaidāmas piekrastē un valsts austrumu daļā. Vējš vietām var lauzt zarus un kokus, postījumi visvairāk iespējami Vidzemē, Latgalē un Sēlijā, kur stiprākās vēja brāzmas gaidāmas kopā ar lietus, krusas un negaisa mākoņiem.

    Intensīvākie nokrišņi un lielākais skaits negaisa mākoņu ceturtdien prognozēts Vidzemē, savukārt sausākais un saulainākais laiks gaidāms Kurzemē.

    Saule uzspīdēs visā valstī. Maksimālā gaisa temperatūra būs +13..+17 grādi.

    Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkons un krusa. Galvaspilsētā spēkā brīdinājums par rietumu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanos brāzmās priekšpusdienā līdz 20 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +16 grādi.

    Somijā strauji pieņēmies spēkā ciklons, tā dienvidu mala nosaka laikapstākļus Latvijā. No dienvidrietumiem tuvojas anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no rīta pazeminājies līdz 749 dzīvsudraba staba milimetriem Ziemeļvidzemē un līdz 754 milimetriem Liepājas pusē.

    Latviju sasniedz arī jauni lietus mākoņi. Agrā ceturtdienas rītā Latgalē līst no aizejošās nokrišņu joslas, savukārt no ziemeļrietumiem Latviju sasniedz jauni lietus mākoņi, iespējamas arī pērkona lietusgāzes ar krusu, liecina meteoroloģiskā informācija.

    Kopš trešdienas pēcpusdienas līdz plkst.5 ceturtdienas rītā lielākais nokrišņu daudzums Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija 16 milimetri Priekuļos un Rucavā, 19 milimetri Saldū un 22 milimetri Kolkā.

    Stiprākās vēja brāzmas naktī bija 19 metri sekundē Liepājas ostā un Saldū, savukārt Ventspils ostā trešdienas vakarā vēja ātrums brāzmās sasniedza 22 metrus sekundē.

    Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +17,3 grādiem Ventspilī līdz +20,5 grādiem Bauskā.

    Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9. septembrī bija +36 grādi Portugālē, +37 grādi Balkānos un +41 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu –4 grādi Norvēģijas kalnos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē