• Cēsu novada iedzīvotājiem piedāvā palīdzību pašizolācijas nodrošināšanai

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ņemot vērā ārkārtas situāciju valstī, ja kādam Cēsu novada iedzīvotājam nepieciešama palīdzība ar paškarantīnas nodrošināšanu, kas citādi nav iespējama un var apdraudēt citus mājiniekus vai sabiedrību, Cēsu novada pašvaldība nodrošinās atbilstošus izmitināšanas apstākļus paškarantīnas veikšanai.

    Šāda palīdzība pēc objektīva izvērtējuma būs bezmaksas, pašvaldībai nodrošinot izolētas izmitināšanas telpas indivīdiem vai ģimenēm. Karantīnas laiks, kas jāievēro – 14 dienas. Pārtikas un nepieciešamo preču piegādes karantīnas laikā cilvēki varēs organizēt paši no tuvinieku u.tml. puses, ja nepieciešams, pašvaldība nodrošinās arī to.

    Paškarantīnas palīdzībai iespējams pieteikties līdz piektdienas, 20.marta, plkst.12. Pieteikšanās elektroniski uz e-pastu [email protected] vai telefoniski 64127740 (darba laikā), 29163975 (līdz plkst.20).

    Ja vēl atrodaties ārzemēs un plānojat atgriezties, izmantojot nākamnedēļ paredzētās repatriācijas iespējas, un ja paškarantīna nav iespējama vai var būt bīstama, aicinām laicīgi sazināties, lai pašvaldība var izveidot individualizētu palīdzības plānu!

    Aicinām būt atbildīgiem pret savu un apkārtējo veselību. Vēršam uzmanību, ka Epidemioloģiskās drošības likums nosaka to, ka personas pienākums ir nepakļaut citas personas inficēšanās riskam un personai ir pienākums pildīt epidemiologa norādījumus, lai novērstu inficēšanās risku citu cilvēku veselībai. Mājas karantīnas režīma neievērošana ir Epidemioloģiskā drošības likuma pārkāpums, kam var tikt piemērots administratīvais sods.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē