• Cēsīs tiks rīkotie pirmie virtuālie pilsētas svētki Latvijā

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: turisms.cesis.lv
    Ar raidījumu ciklu par radošiem cēsniekiem, ko varēs vērot gan tiešsaistē, gan Re:TV kanālā, Cēsis sāk gatavošanos savam gada lielākajam pasākumam – Cēsis 814 – kas 2020.gada 18.jūlijā kļūs par pirmajiem virtuālajiem pilsētas svētkiem Latvijā.

    Svētku vadmotīvs šogad būs Svinam kopā!. Kā skaidro pašvaldības aģentūras Cēsu Kultūras un tūrisma centrs direktore Andra Magone, tas izvēlēts, lai akcentētu, ka pat pandēmijas ierobežojumu un virtuālas svinēšanas laikā iespējama kopības sajūta un svētki, kas būtu pieejami un saistoši ikvienam.

    “Protams, šim gadam mums bija citi plāni,” atzīst Magone, piebilstot, ka “ļoti labi saprotam pilsētas, kas savus svētkus izvēlējās atcelt, tomēr Cēsis 814 ir tradīcija, ko gribējām saglabāt visvairāk par visu, tāpēc meklējām jaunus – tostarp digitālus – veidus, kā svētkus plānot un realizēt arī, ja tiktu saglabāti pulcēšanās ierobežojumi”.

    Lai sagatavotu cēsniekus u.c. interesentus virtuālo svētku formātam, piektdien, 8.maijā, debitēs 11 raidījumu cikls Cēsis 814 – Svinam kopā!, ko iespējams vērot Cēsu sociālo tīklu kontos un kanālā Re:TV plkst.22 ar atkārtojumiem svētdien plkst.19.30 un otrdien plkst.17.30. Šajā raidījumā dziedātāja Gunita Bārda intervēs radošas un interesantas Cēsu personības, no kurām daudzas arī kāps uz svētku galvenās skatuves Cēsis 814 kulminācijā 18.jūlijā.

    “Virtualitāte kā svētku komponente būs ne tikai svētku tiešraide, bet arī līdzdalības un kopības sajūtas radīšana ikvienam svētku skatītājam,” skaidro Cēsu Kultūras centra vadītāja Zane Neimane. Pēc viņas teiktā, pilsēta ir uzrunājusi lielus un nozīmīgus tehniskā nodrošinājuma partnerus, kuri strādās pie risinājumiem, kā svētkos varēs piedalīties ikviens neatkarīgi no atrašanās vietas.

    Neimane arī akcentē, ka svētku programma apzināti veidota daudzveidīga: “Šajos svētkos gribam parādīt ikvienam, cik dažādi un talantīgi cilvēki nāk no Cēsīm, tāpēc svētku skatuve būs platforma gan mūziķiem, gan pavāriem, gan komiķiem, gan iluzionistiem u.tml., lai saglabātu Cēsis 814 dinamiskumu visas dienas garumā”.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē