• Bioenerģētiķis Andžejs Reiters: Stiprais dzimums atcerēsies ceļu uz tām mājām, kur viņu pabaro

    Attiecības
    Kaija Zemberga
    27. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mēs instinktīvi meklējam otrā to, kā mums trūkst, jo vēlamies izcelt kādu sevī dziļi noslēptu šķautni, kas palīdz mums atmirdzēt visā savā spožumā. Satiekot īstu vīrieti, dzelzs lēdija kļūst sievišķīgi maiga, bet muskuļots, par sevi pārliecināts vīrietis ceļ pašapziņu klusai un kautrai būtnei. Konsultē bioenerģētiķis Andžejs Reiters.

    Kā līdzsvarot enerģijas

    • Fakts. Katrā cilvēkā ir gan sievišķā, gan vīrišķā enerģija, bet procentuāli sievietei nevajadzētu būt vairāk kā 50% vīrišķās, vīrietim – vairāk kā 50% sievišķās enerģijas.
    • Kas notiek? Dažreiz šķiet, ka enerģija proporcionāli sadalīta netaisnīgi: vīrietis ir pārlieku jūtīgs un maigs, bet sieviete – bravūrīga līdere. Dvēsele, atnākot uz zemi, izvēlas tādu fizioloģiju, lai cilvēks var izpildīt savu dzīves uzdevumu.

    Bērns kādā brīdī pēta sevi spogulī un konstatē, ka ir puika vai meitene. Apzinādamies, ka viņš ir zēns vai meitene, pamazām sāk sadzīvot ar savu ķermeni, kādā augšanas posmā pat kautrējas no tā. Bieži vien vīrietis tikai labākajos gados vai sieviete Balzaka vecumā beidzot sevi pieņem. Ja vīrietis iepriekšējā dzīvē bijusi izteikta – ar sievišķo eleganci un noslēpumu apveltīta – daiļā dzimuma būtne, viņš var piedzimt par maigu, jūtīgu mākslinieka tipa vīrieti, kam sievišķās un vīrišķās enerģijas balanss var tuvoties sievietes fizioloģijai. Viņš pasauli uztver ļoti sensitīvi, uzmanīgi, dziļi izjūt otru cilvēku, nevis dominē. Viņa talants var izpausties radošā darbā vai profesijās, kas vairāk piedien sievietēm. (Viņš taču nespēj ar savu maigo dvēseli realizēties, piemēram, atslēdznieka, mehāniķa profesijā.)

    Turpretī, ja sieviete iepriekšējā dzīvē sevi realizējusi kā stiprs, ietekmīgs vīrietis, piedzimstot sievietes ķermenī, viņai sākumā sevi ir grūti pieņemt.

    Viņa var kļūt par valdonīgu, ietekmīgu biznesa sievieti, kas darbā izmanto vīrišķīgus ieročus. Tas, vai cilvēkā vairāk izteiktas sievišķās vai vīrišķās īpašības, atkarīgs no tā, kā viņš sevi ir pieņēmis. «Biznesa sievietei viss izdodas, viņa prasmīgi vada uzņēmumu, jo viņai piemīt visas tam nepieciešamās rakstura īpašības. Bet viņas sirsniņa pirmām kārtām alkst būt laimīga un tikai pēc tam materiāli nodrošināta, veiksmīga, ietekmīga. Vīriešiem – tāpat,» stāsta Andžejs Reiters.

    • Ieteikums. Ķermenim ir virsuzdevums. Tam nevis jāstāv nekustīgi kā kārtij kavā, bet jākļūst stiprākam. Vēlams izpētīt savu fizioloģiju un darboties nozarē, kas tai atbilst. «Sievietēm biznesā tomēr vajadzētu uzvarēt ar sievišķīgām metodēm, bet vīriešiem rīkoties vīrišķīgi un neizlikties, ka tas uz viņu neattiecas. Sēžot birojā pie datora, nav būtiski, vai datorspeciālists ir ar krūtīm vai krāniņu. Bet, tiklīdz cilvēks nokļūst dabā, spēka un enerģijas sadalījums mainās – to es vislabāk redzu, vedot grupas uz Taizemi. Vīrietim vajadzīgi muskuļi, lai nocirstu koku, bet sieviete iekārto vidi ap sevi,» stāsta bioenerģētiķis. Lai līdzsvarotu enerģijas, pirmkārt, vēlams biežāk būt dabā, otrkārt, kopā ar īstiem, patiesiem cilvēkiem, kas dzīvē atraduši savu vietu, netur sevi augstāk par citiem, nedzīvo ilūzijās un netiecas pēc amatiem un ietekmes. Šādā vidē fizioloģiski vīrietis kļūst vīrišķīgāks, sieviete – sievišķīgāka. Tas gan nenozīmē, ka vīrietim obligāti jādara fizisks darbs, bet sievietei jārūpējas par ģimeni. Kad cilvēks ir īstajā vietā, notiek enerģiju korekcija no Visuma.

    Kas interesē vīrieti?

    • Fakts. Vīrietis paliks pie tās sievietes, kas galdā cels siltas vakariņas un akceptēs viņa ideoloģiju.
    • Kas notiek? Vīrietis pieķeras vietai, kur ir ēdiens, jo sekss viņam asociējas ar enerģijas apēšanu, tātad – gardu maltīti. Tā ir dzīvnieciska maņa, kas iespiežas viņa apziņā, – man te ir silti un labi. Tāpat vīrietim svarīga ideoloģija, kas viņu iedvesmo un virza uz priekšu. Idejas dēļ viņš gatavs doties cīņā ar bruņutanku vai kāpt Saeimas tribīnē.
    • Ieteikums. Stiprais dzimums atcerēsies ceļu uz tām mājām, kur viņu pabaro, un izvēlēsies par dzīves pavadoni sievieti, kas pieņem viņa ideoloģiju, politisko pārliecību, intereses. Kā Ēriks Limuzīnā Jāņu nakts krāsā teica: tevi neinteresē ne hokejs, ne rokasbumba, – bet, ja teiksi, ka interesē, viņš būs tavs. Ja otra puse neakceptē viņa ideju, kas ir viņa dzīvesveids, vīrietis var pamest mājīgi iekārtotu ģimenes ligzdu un izvēlēties sievieti, kas ģimenes dzīvei galīgi nav piemērota, bet kas viņam saka: cik tu esi foršs, cik tu pareizi domā! To var saukt arī par sānsoli, taču viņš neko nevar ar sev izdarīt – vīrietim svarīga viņa principu atzīšana.

    Kas svarīgi sievietei?

    • Fakts. Sievietei attiecībās svarīga seksualitāte un emocionālā pieķeršanās.
    • Kas notiek? Seksualitāte sievietei ir izteiktāka nekā vīrietim, jo instinktīvi viņa meklē labu mednieku, ar kuru kopā jutīsies silti un labi.

    Emocionālās pieķeršanās rādītājs ir krūtis. Enerģijas apjoms sievietei ir 3–5 reizes lielāks nekā vīrietim, jo medniekam tas vajadzīgs ne vairāk kā vienam šāvienam, lai ģimenei atnestu medījumu, bet sievietei jādzemdē bērns, jāvada saimniecība, jāgatavo ēst, jāsamīļo vīrs.

    • Ieteikums. Iepazīstoties vīrietis un sieviete skatās nevis acīs, bet «uz to vietu». Vīrietis vēro, vai tur viss ir pietiekami kupli un vai tā vieta viņu uzrunā, jo arī seksualitāte ir ideoloģija – viņam jārada bērni, kas turpinās viņa iesākto. Sieviete arī skatās uz gurnu apvidu, bet viņa novērtē, vai potenciālajam partnerim ir pietiekami spēcīgi attīstīti gurni, vai viņš varētu būt labs mednieks un ģimenes apgādnieks.

    Sieviete emocionāli pieķeras vietai, kur viņa var īstenot savu enerģiju, tāpēc viņa vēlas stabilas un ilgas attiecības. Vīrietim tas nav primāri, tālab daiļajai būtnei savs enerģijas apjoms viltīgi jādemonstrē tik simpātiskā gaismā, lai vīrietis nevēlētos skriet nekur citur. Ja viņa spēj pozitīvi īstenot savu enerģiju ģimenē – rūpēties par bērniem, uzņemties atbildību par saimniecību, samīļot vīru –, viņa labus rezultātus gūst arī darbā un karjerā. Vīrieša spēks slēpjas nevis enerģijas apjomā, bet muskuļos, tai skaitā intelektuālajās potencēs. Tad viņš ir spēcīgs vienā savā šāvienā, bet viņa spēkos nav vienlaikus runāt pa telefonu, nomierināt bērnu, taisīt ēst un izrādīt uzmanību partnerei.

    Lai kompensētu šo atšķirību, vīrietim jābūt skaudrākam, lakoniskākam, viņa uzdevums ir doties dzīvē uz priekšu, lai īstenotu savu ideoloģiju.

    Tāpēc nevar būt kopā divi mākslinieki, divi juristi vai uzņēmumu vadītāji. Pārī vienam jāpriecājas par dzīvi, bet otram jānodrošina ģimene. Mūsdienās bieži vien ir otrādi – sieviete nes medījumu, bet vīrietis bauda dzīvi. Kad daiļajai būtnei tas sakrīt uz nerviem, ka viņa uz saviem pleciem iznes visu rūpju smagumu, sieva padzen vīru no mājas, bet piepeši biznesā viņai sāk neveikties. Vīrietis, kas teica: «Re, kur mana mīļā stipriniece!» – ir projām. Veselums ir zaudēts. Un šeit nav runa par to, kuram taisnība, bet par to, ka iņ un jan principam jābūt jebkurā savienībā.

    Kur ir mana otra puse?

    • Fakts. Divi cilvēki instinktīvi pievelkas viens pie otra. Mēs visi meklējam partneri, kas aizpilda mūsu tukšumu, kam piemīt īpašības, kuru mums trūkst vai kuras jāapgūst.
    • Kas notiek? Andžejs Reiters stāsta, ka mūsu laikmetā ir maz īstu attiecību, tā sauktās dubultuguns. Lielākā daļa – karmisko sāpju. Proti, divi cilvēki, kas iepriekšējā dzīvē viens pret otru karojuši, satiekas kā kaislīgi mīlnieki, kam svarīga ir nevis ģimene, bet vēlme izspēlēt to pašu emociju gammu, ko pieredzējuši iepriekšējā dzīvē. Karmiskajās attiecībās partneri, esot kopā, kaut ko izsāp, bet tad aiziet katrs uz savu pusi, lai satiktu patiesu mīlestību. Ir cilvēki, kas izsāp ar vienu, otru, trešo, bet liktenīgo tā arī nav lemts satikt. Katrs sirsniņā meklē savu īsto pusīti, ar kuru kopā jūtas kā mājās. Tas ir cilvēks, ar kuru jau pirmajā tikšanās reizē ir ļoti viegli. Jo abi veidoti no viena eņģeļa, viņi ir kā viena organisma divas daļas un viens otru var meklēt visu mūžu. Tā ir īsta mīlestība, kas nav atkarīga no seksuālas pievilcības, kaislībām, simpātijām. Šiem cilvēkiem ir līdzīgas vērtības, dzīves mērķi. Viņi ir ļoti stipri, nekrāpj viens otru, un neviens nespēj šīs attiecības izjaukt.
    • Ieteikums. Ģimenes veidošanai jābūt ļoti pārdomātam solim. Vīrietim pieņemt sievieti nozīmē upurēt brīvību, kas viņam ir tikpat svarīga kā ideoloģija. Savukārt sievietei pieņemt vīrieti nozīmē to pašu, ko mainīt reliģiju, jo viņai jāakceptē vīrieša ideoloģija. «Sākot kopdzīvi, notiek interesants bioenerģētisks process,» stāsta Andžejs Reiters. «Viņus abu tik ilgi krata, kamēr viņi atbrīvojas no saviem tarakāniem, tāpēc var piepeši sākt klibot veselība, parādīties problēmas darbā, sākties strīdi ar radiniekiem, kam ir savs viedoklis par otru pusi un kopdzīves veidošanu. Tas attiecībām ir nopietns pārbaudījums.»

    Kopdzīvē partneri daudzās lietās sāk viens otru kopēt, tomēr svarīgi ne tikai no otra mācīties, bet dot arī kaut ko no sevis, modināt otrā viņa gaišākās rakstura īpašības. Tādā partnerībā karma dzēšas un karmiskās attiecības kļūst par īstu, patiesu mīlestību. Abi atskārst, kāpēc ir satikušies, kopā jūtas laimīgi un nevēlas vairs katrs iet savu ceļu.

    Kas ir mīlestība?

    • Fakts. Mīlestība ir enerģiju apmaiņa.
    • Kas notiek? Veselīgu attiecību formula: esot kopā ar mīļoto cilvēku, man ir labi, silti, es jūtos iedvesmota, esmu es pati; kad neesmu kopā ar mīļoto, arī tad man ir silti, labi, jūtos iedvesmota un esmu es pati. Patiesā mīlestībā otru cilvēku neuztver kā savu trūkumu kompensatoru vai īpašumu, ar viņu vieno garīgas vērtības, bet katrs paliek pats.

    «Bioenerģētikā attiecības ir godīga maiņa – partneri apmainās ar enerģijām,» stāsta Andžejs Reiters un paskaidro, minot salīdzinājumu: «Cilvēks apmeklē restorānu, jo viņam garšo tajā pasniegtais ēdiens. Arī restorāna īpašnieks apmierināts, jo klients maksā par pakalpojumu. To nevar saukt gluži par mīlestību, taču attiecības bieži vien ir veikals.»

    • Ieteikums. Attiecībās nepieciešams mīļums un pieņemšana. Tajās nevajag no otra pieprasīt, nevajag otru aizvainot. Ja partnerim trūkst vīrišķības, spēka, noteiktības, tas vēl nenozīmē, ka viņš nav ar šīm iezīmēm apveltīts. Iespējams, neviens nav uzrunājis viņā šīs īpašības. Ja pārmetīsi – tu esi neizlēmīgs ņuņņa –, vēl vairāk viņu gremdēsi. Tāpēc pamani viņu brīžos, kad izpaužas viņa vīrišķība, un uzrunā to! Tāpat arī vīrietim vajag sievieti, kura dzīvē iet kā tanks, uzrunāt brīdī, kad viņā pamostas sievišķība. Cildinot, sakot komplimentus, izturēties pret viņu kā pret princesi, sieviete pamazām sāks zaudēt vīrišķo spēku un kļūs maigāka. Tādā veidā arī var izlīdzināt sievišķo un vīrišķo enerģiju balansu. «Ietekmīgai biznesa sievietei ir vajadzīgs par viņu stiprāks cilvēks, ar kuru esot kopā viņa var teikt: beidzot jūtos kā sieviete,» skaidro bioenerģētiķis. «Biznesa lēdijai šķiet, ka viņa ir stipra, baidās zaudēt neatkarību, bet piepeši uzbrūk mīlestība – un visi ieroči izslīd no rokām. Piepeši viņai neveicas, viņa apjūk, jūtas muļķīgi, kā pazaudējusies. Iemīloties viņa uzņem citu spēku, par ko pirms tam nebija pat nojautusi. Un parasti viņš nav firmas īpašnieks, nav arī glamūrīgs bagātnieks, nebrauc ar krutu sporta mašīnu, viņam nav dārga pulksteņa, bet viņš nav arī nesaprasts mākslinieks vai dzejnieks. Viņš ir kārtīgs lauku vecis, kam pieder saimniecība, un viņa saprot – bāc, viņš ir īstais! Kad sieviete ir laimīga, viņai pāriet vēlme būt biznesa lēdijai, viņa padodas, kļūst vāja, nomierinās. Jo vairāk enerģijas sieviete iegulda biznesā, jo viņai ir stiprākas alkas pēc mīlestības.»

    Kā vairot seksualitāti?

    • Fakts. Ja cilvēkam ir daudz seksualitātes, seksuālo enerģiju viņš translē mīļotajam cilvēkam, tas nozīmē, ka viņš ir savā vietā, galva viņam strādā un viņš sevi spēj radoši realizēt.
    • Kas notiek? Cilvēku seksā aizrauj emocijas, enerģija, temperaments. Fantāzijas rosina nevis kails, bet nedaudz piesegts ķermenis. Tas ir pikanti un uzbudinoši. Pamanāmāka seksualitāte ir radošo profesiju pārstāvjiem, no viņiem staro enerģija, iedvesma, acis mirdz. Ja ģimenē šajā frontē iestājies pagurums, tas nozīmē – kāds no partneriem vai arī abi nespēj sevi īstenot dzīvē.
    • Ieteikums. Seksualitāti var vairot, atbrīvojoties no rutīnas. Cilvēkam pašam sev jāatzīstas, ko viņš vēlas dzīvē darīt, un, lai gan ienākumi varbūt būs mazāki, nodarboties ar to, kas patīk. Otrā cilvēkā jāuzrunā noslēpums, ko viņam pašam ir grūti izpaust, atraisīt. Jāmēģina atkailināt otra dvēseli, izvilkt skeletu no skapja, bez meliem un izlikšanās otram pateikt vairāk, nekā man komforta zona pieļautu. Saprotot, ka pasaulē ir vieta, kur varu būt pats, kur varu izpaust to, par ko citi nezina un no kā es pats reizēm kautrējos, cilvēks nespers sānsoļus. Ja vīrietim vai sievietei ir attiecības, regulārs sekss, bet vienlaikus viņi mēdz pakavēties kādā neķītrā interneta vietnē, met acis uz citiem, tas signalizē, ka kopdzīvē piezagušies māņi. Tie ir meli sev. Šīs attiecības nav īstas. Īstās attiecībās es visu pasauli atrodu savā sievietē.

    Saderības ABC

    Fakts. Attiecības balstās uz trim vaļiem. Pirmais – partneriem jābūt gan savām vērtībām, kas ietver inteliģenci, garīgu pilnveidošanos, mainību, plastiskumu, zināšanas, intereses, gan vienotām vērtībām. Otrais – jābūt kopīgam virsuzdevumam, virzienam, kam abi ticēs un sekos arī tad, kad pazudīs kaisle un seksuālā vilkme. Trešais – kaut kam, ko mēs ar savu kopā būšanu varam dot sabiedrībai: bērni, biedrības, atziņas, kopīga darba augļi.

    Kas notiek? Pat stiprākajās, noturīgākajās, saderīgākajās attiecībās var piezagties šaubas, vai tā ir mana īstā otrā pusīte, un piemeklēt krīze.

    Ieteikums.

    1. Ik pa laikam jāpārbauda ģimenes higiēnas ABC: regulāri sev jāpajautā, vai es joprojām pret mīļoto izturos tā, kā vēlētos, lai izturas pret mani. Ja attiecībās parādījusies plaisa, jāizrunājas, kas ir mainījies, jo partneri visu laiku aug un viņiem jāspēj sinhronizēties. Tas ir kā iet pa mežu ar rācijām un visu laiku sarunāties – kur tu esi, ko tu redzi?
    2. Otrai pusei jāpavaicā, vai manā dabā, rīcībā nav kas tāds, kas partneri aizvaino, kas viņam sāp, jo varbūt es to neredzu. Katrā cilvēkā ir dievišķais Es, kas apaudzis ar amatiem, pienākumiem, viedokļiem, līdzcilvēku izteiktām aizvainojošām frāzēm. Partnerim jāpalīdz nokļūt pie mana īstā Es, jāpavaicā man – vai tu sevi vēl jūti?
    3. Mīļotajam nepieciešami pieskārieni, viņu vajag samīļot, paglaudīt muguru.
    4. Reizi pa reizei jāpārdzīvo stipras emocijas – jāizprovocē neliela greizsirdības scēna, jāaiziet kopā uz emocionālu koncertu. Nepieciešami kopīgi piedzīvojumi. Arī neliels konflikts, vārdu apmaiņa ir kā profilakse, lai kādā brīdī, kad sakrājies pārāk daudz sakāmā, viens otram acīs neizgrūstu daudz lieka.
    5. Jāatvēl laiks romantiskam randiņam, kurā satiekas nevis tētis un mamma, nevis divas amatpersonas vai bērnu mamma un tēvs apgādnieks, bet vīrietis un sieviete. Tā ir stiprākā bioenerģētiskā aizsardzība, kurā abi saprot, ka ir divi kā dabas veselums.
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē