• Baltkrievijā aizturēti divi Latvijas valstspiederīgie

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    13. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ārlietu ministrija (ĀM) ir saņēmusi informāciju, ka Baltkrievijā ir aizturēti divi Latvijas valstspiederīgie, informē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

    Pēc politiķa sniegtās informācijas, ĀM un vēstniecība sniedz nepieciešamo konsulāro atbalstu un cenšas panākt viņu atbrīvošanu.

    Vienlaikus ministrs aicināja cilvēkus iepazīties ar ceļošanas brīdinājumu attiecībā uz Baltkrieviju. Saistībā ar situāciju Baltkrievijā pēc 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos būt piesardzīgiem sabiedriskās vietās, kur pulcējas ievērojams cilvēku daudzums, un vakara stundās atturēties no atrašanās uz ielas.

    ĀM atgādina, ka, esot ārkārtas situācijā, nepieciešams nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Baltkrievijā, Latvijas konsulātu Vitebskā vai ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26 337 711 vai e-pastu «[email protected]».

    LETA jau rakstīja, saskaņā ar oficiālajiem provizoriskajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs  Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska – 10,09%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

    Vardarbīgi apspiežot protestus pret acīmredzamajiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē un rezultātu viltošanu, Baltkrievijā cietuši vai aizturēti tūkstošiem cilvēku. Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē