• Baiba Sipeniece-Gavare atzīst Prāta Vētru un Intaru Busuli par līdzvainīgiem esošajā situācijā

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    LTV Ziņu dienests sestdienas, 26. februāra, dienas pirmajā pusē iemūžinājis video par protesta akciju pie Krievijas vēstniecības, kurā radiobalss un TV šovu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare skaidri un gaiši pauž savu nostāju par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

    «Šī ir ļoti liela mācība mums visiem, un šeit es gribu vērsties arī pie saviem kolēģiem, pie šovbiznesa pārstāvjiem – tie, kuri brauca un apkalpoja oligarhus, viņi vairoja šo situāciju, viņi ir līdzvainīgi, un es to teicu jau 2014. gadā, ka nebūs labi un ka nedrīkst ar ienaidnieku koķetēt. Braucot un muzicējot viņu ballītēs, apkalpojot viņus, jūs devāt sajūtu, ka viņi ir normāli. Lūk, rezultāts. Un nevajag tagad, «Prāta Vētra», nākt uz koncertu, uz skatuves un izlikties, it kā nekas nebūtu bijis. Jūs esat līdzvainīgi. Intar, tu arī esi līdzvainīgs, un visa jūsu apkalpojošā komanda. 

    Mēs stāvam katastrofas priekšā. Tas ir tikai tāpēc, ka jums krekls bija tuvāks par sirdsapziņu.

    Diemžēl tā ir, un mēs tagad varam tikai lūgt augstākos spēkus, lai izdzīvotu un lai saprāts uzvarētu,» atzīst radiobalss Baiba Sipeniece-Gavare.

    @ltvzinas Visi šovbiznesa pārstāvji, kuri Krievijā apkalpoja oligarhus, ir līdzvainīgi šajā situācijā, saka Baiba Sipeniece-Gavare. #fypシ #sipeniece #ukraine ♬ original sound – LTV Ziņu dienests

    Dziedātājs Intars Busulis vietnē Instagram un Facebook paziņojis, ka Krievijā vairs nedziedās: «Tas, kas pasaulei mūsdienās jāpiedzīvo, ir prātam neaptverami… Es no visas sirds ticu, ka labais vairo labo un ka tikai mīlestība spēj vienot. Ticēsim, ka veselais saprāts un sirdsapziņa atgriezīsies visiem, kuriem tā ir aizmiglota. Ticēju, ka šis jautājums ir risināms diplomātiskā ceļā. Lai piedod mani mīļie mūzikas klausītāji Krievijā, bet šādos apstākļos par klātienes koncertiem pat nerunāsim. Iesaku izvērtēt visu jums medijos pieejamo informāciju un atgādinu, ka man nebija paredzēts tuvāko mēnešu laikā neviens koncerts Krievijā, tāpēc tas nav ne jāatceļ, ne jāpārceļ.»

    Sabiedrība Busuļa ziņu uztvēra dažādi. Lai gan ir daļa latviešu, kas atzina, ka šādus jaunumus gaidīja un ciena viņa izvēli, jaunais lēmums tomēr visiem nav pa prātam. Mūziķis saņēmis aizrādījumus par to, ka krievi pie šīs situācijas nav vainīgi – viņi visi gribētu dzīvot mierā un saticībā tāpat kā mēs. Tas esot Putina lēmums.

    Savukārt «Prāta Vētra» pieņēmusi lēmumu atcelt ieplānoto koncerttūri Krievijā, cerot par jaunajiem koncertu laikiem paziņot klausītājiem, tiklīdz tas būs iespējams. Grupas dalībnieki aicina saglabāt esošās biļetes, jo tās būs derīgas arī turpmāk.
     
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē