• Attālinātais darbs. Programmas un rīki, kas saglabās produktivitāti

    Karjera un bizness
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Darbs no mājām ir kļuvis par mūsu ikdienu, jo vairums uzņēmumu jau ir pielāgojušies darbam attālinātā režīmā. Paradumu maiņa un videokonferenču pieaugošais skaits iezīmē nepieciešamību rast veidus, kā pēc iespējas labāk varam pielāgoties un visas klātienes sapulces pārcelt virtuālajā telpā.

    Tehnoloģiju eksperts piedāvā risinājumus, lai sapulces attālinātā režīmā noritētu pēc iespējas gludāk.

    Lietotņu un programmu atjauninājumi drošam darbam

    Komunikācija ar kolēģiem un klientiem nepārprotami ir neatņemama darba ikdienas sastāvdaļa arī aizvadīto divu gadu laikā, pārejot uz attālinātu darba režīmu.

    Īpaši augstu popularitāti piedzīvojušas tādas tiešsaistes videozvanu lietotnes kā Zoom, MS Teams un Google Hangouts, kas padarījušas attālinātu komunikāciju un darbu no mājām daudz ērtāku.

    Tāpat augstu popularitāti iegūst gan dažādas tiešsaistes saziņas platformas, gan to mobilās versijas, kas piedāvā sazināties rakstiski, veikt failu apmaiņu starp platformas lietotājiem, kā arī piedāvā zvanu iespējas.

    Ikdienas saziņai un īsām konsultācijām piemērotākas būs tādas platformas, kā, piemēram, Slack. Turklāt šeit iespējams ne tikai nosūtīt ziņas kolēģiem, bet arī izveidot grupas, lai apspriestos par atsevišķiem projektiem, kā arī nosūtīt bildes, dokumentus un pat uzjautrinošus GIF attēlus. Minētā platforma kalpo arī kā uzņēmuma iekšējās komunikācijas rīks, kas spēj aizstāt e-pasta saziņu un nodrošināt ātrāku komunikāciju darbinieku vidū.

    Tāpat ikdienā noderēs parūpēties par failu koplietošanas programmām “mākonī”, kuras ļaus droši uzglabāt nepieciešamos dokumentus tiešsaistē.

    Tādas programmas kā Google docs vai SharePoint nodrošinās ērtu piekļuvi failiem, lai varētu strādāt kopā ar kolēģiem un veikt izmaiņas reāllaikā, nodrošinot visiem pieejamas aktuālo dokumentu versijas.

    Darbs no vairākām ierīcēm vienlaikus

    Lai padarītu darbu no mājām pēc iespējas ērtāku un produktīvāku, ieteicams izvēlēties sev piemērotāko ierīci, sākot no klēpjdatora un viedtelefona, beidzot ar austiņām un jaunākajām platformām un to atjauninājumiem. Tehnoloģijas šobrīd piedzīvo strauju izaugsmi un katrs spēs atrast sev piemērotāko. Lai izdarītu pareizo izvēli, piemēram, labi aprīkota klēpjdatora izvēlē, vērts iepazīties ar jaunākajām aktualitātēm tehnoloģiju jomā un modernākajiem risinājumiem, kas īpaši aktuāli, darba pienākumus veicot attālinātā režīmā.

    Lai padarītu darbu attālinātā režīmā vēl produktīvāku un uzlabotu pieejamību, ieteicams izveidot nevainojamu savienojamību starp ierīcēm, kuras izmanto dažādas operētājsistēmas.

    “Tas noderēs brīžos, kad, veicot darbu ar datoru, pēkšņi nepieciešams piedalīties arī kādā svarīgā zvanā. Izmantojot šo funkciju, iespējams pārnest audio vai video zvanu no viedtālruņa uz klēpjdatoru, kur tā skaļruņi, mikrofoni un kameras nodrošinās labāku audio un video pieredzi,” skaidro Aleksandrs Jekimovs, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

    Ar šādu funkciju palīdzību iespējams arī rediģēt tālruņa failus tieši no klēpjdatora. Kad zvans beidzies, atverot klēpjdatorā tālruņa piezīmju bloku, var rediģēt saturu, izmantojot datora tastatūru un peli, lai pēc tam nosūtītu rediģētos failus kolēģiem e-pastā. Šādi iespējams paveikt darbus daudz ātrāk un efektīvāk nekā ierasts.

    Darbavietas iekārtošana mājās

    Papildus klēpjdatoram, citām viedierīcēm un funkcionālām platformām noteikti nepieciešams arī padomāt par atsevišķas telpas iekārtošanu, kurā iespējams pilnībā koncentrēties darbam. Lai nodrošinātu produktivitāti visas dienas garumā, ergonomikas eksperti iesaka uzturēt kārtīgu un ērtu darba vidi, kā arī pievērst uzmanību gan galda, gan datora novietojuma augstumam un izvēlēties ērtu krēslu, lai samazinātu statisko slodzi, līdz ar to izvairītos no pārlieka noguruma un darba efektivitātes mazināšanās.

    Eksperts arī skaidro, ka, veicot profesionālos pienākumus, ir svarīgi izmantot savu pilno potenciālu – zināšanas, pieredzi un prasmes, taču, lai to veiksmīgi paveiktu, ir ne tikai nepieciešamas piemērotākās ierīces, bet arī jānodrošina vide, kurā nav apkārtējo traucēkļu un jāpielāgo darba grafiks, lai ieplānotu arī atpūtas mirkļus un izkustētos, lai rastu balansu starp darbu un mājas dzīvi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē