• Ar neparastu skatu uz latviešu kino klasiku - pie skatītājiem nonāk komēdija Kino un mēs

    Kino un TV
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    5. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    2/36 fakti par jauno filmu

    6 fakti par jauno filmu

    1. Viena nepārtraukta kadra filmizrāde
      Filmizrāde Kino un mēs ir pirmā Latvijas pilnmetrāžas spēlfilma, kas uzņemta vienā nepārtrauktā kadrā. Tas ir garākais nepārtrauktais kadrs Latvijas kino vēsturē – 85 minūtes. Filmizrādes filmēšana, kas norisinājās vairākos piegājienos, gandrīz pārtraukta tikai vienu reizi, kad aktieris Egons Dombrovskis, spēlējot kinokritiķi Ābramu Kleckinu, sāka nekontrolēti smieties. Filmizrādes fināla versijai izraudzīts otrās filmēšanas dienas otrais dubls.
    2. Filmizrāde kā atbilde Covid-19 pandēmijai
      Ideja par filmizrādi Kino un mēs radās Covid-19 pandēmijas laikā, kad teātri tika slēgti un izrādes nenotika. Pēc Jaunā Rīgas teātra aktiera Andra Keiša iniciatīvas visi trīs aktieri satikās uz kopīgu projektu. Sākotnējā ideja bija veidot izrādi, kurā aktieri precīzi atdarinātu savu mīļāko kinofilmu ainas. Beigu beigās autori nonāca līdz domai, ka izrāde tomēr būs par Rīgas Kinostudiju un tās spēlfilmām. 
    3. Viens aktieris – vairāki tēli
      Filmizrādes Kino un mēs laikā bez pārtraukumiem un pauzēm katrs no aktieriem iejūtas vismaz piecu dažādu varoņu tēlos. Vairāku lomu maiņa notiek pat vienas ainas ietvaros, mainot mīmiku vai veikli pārvelkot kostīmu. Filmizrādē būtiska loma ir aktierspēlei un improvizācijai. Aktieriem zināmi ainu uzdevumi un dramaturģiskā trajektorija, taču filmēšanas laikā viņi regulāri mainīja tekstus, ļaujoties jaunām, spontānām niansēm.
    4. Filmizrāde – atmiņu, dokumentālo vēstījumu un fantāzijas kopums
      Filmizrādes etīdes lielā mērā balstītas Rīgas Kinostudijas darbinieku atmiņās, anekdotēs un nostāstos par Kinostudijas laikiem un filmu uzņemšanu padomju gados, kā arī dokumentālos materiālos, kas aplūkojami Rīgas Kino muzejā. Tam visam pāri, protams, aktieru un režisora fantāzija.
    5. Mikrobudžeta komēdija
      Filmizrāde Kino un mēs ir mikrobudžeta komēdija, kas tapusi pēc radošā personāla un aktieru pašiniciatīvas un entuziasma ar sadarbības partneru atbalstu. Valsts finansējums saņemts filmas pēcapstrādes stadijā, kad norisinājās filmas ieskaņošanas un attēla apstrādes darbi.
    6. Filmizrāde ar turpinājumu
      Filmizrāde Kino un mēs ir tikai sākums – aktieru trijotne ļoti vēlas satikties ar skatītājiem dzīvajā, veidojot izrādes skatuves versiju un iekļaujot arī pavisam jaunu saturu.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē