• Ar Covid-19 inficējies Madonas slimnīcas bērnu slimību dežūrnodaļas darbinieks

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Inficēšanās ar Covid-19 šonedēļ konstatēta Madonas slimnīcas bērnu slimību dežūrnodaļas darbiniekam, aģentūrai LETA apstiprināja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

    Viņa teica, ka par notikušo sākta epidemioloģiskā izmeklēšana un ir noteiktas tuvās kontaktpersonas – trīs slimnīcas darbinieki un astoņi bērni, kas izrakstīti mājās un kuriem turpmāka ārstniecība noteikta ģimenes ārsta uzraudzībā. Minētais nozīmē, ka šīs 11 personas ir mājas karantīnā.

    Medicīnas iestādei ir sniegtas rekomendācijas. Ņemot vērā, ka saslimšana konstatēta ārstniecības iestādē, tad pati iestāde lemj, kā organizēt pacientu plūsmu un sniegt pakalpojumus, skaidroja Arāja.

    Eksperti izvirzījuši darba versijas par inficēšanās avotu, taču vienu izcelt patlaban nevarot.

    Arī Madonas slimnīcas mājaslapā ievietota informācija, ka bērnu slimību dežūrpersonāla darbiniekam 1.jūlijā ir apstiprināts pozitīvs Covid-19 tests.

    Slimnīca norāda, ka nekavējoties tika apzinātas iespējamās kontaktpersonas starp slimnīcas darbiniekiem un pacientiem un to saraksts iesniegts SPKC.

    Vienlaicīgi tika veikta Covid-19 testu noņemšana 40 personām – 24 slimnīcas darbiniekiem un 16 pacientiem. Visas 2.jūlijā saņemtās Covid-19 testu atbildes ir negatīvas.

    Arī slimnīcā norāda, ka atbilstoši SPKC epidemiologu izvērtējumam trīs slimnīcas darbiniekiem noteikta 14 dienu karantīna. Sakarā ar bērnu slimību profila speciālistiem noteiktajiem ierobežojumiem slimnīca no 1.jūlija turpmākās divas nedēļas nevarēs nodrošināt pediatrijas profila un dzemdību palīdzības pakalpojumus.

    Par minēto ir informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti tiek novirzīti uz citām ārstniecības iestādēm.

    Madonas slimnīcas direktors Artis Stuburs televīzijas kanālam ReTV pastāstījis, ka neesot informācijas, ka dežūrārsts uz darbu nācis slims. Saslimšana konstatēta divas dienas pēc dežūras, 30.jūnijā.

    Viņš uzsvēris, ka slimnīca ir iesniegusi visus sarakstus gan ar slimnīcas darbiniekiem, gan ar pacientiem. Ar viņiem strādā SPKC epidemiologi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē