• Apģērba kombinācijas, kas nekad neizies no modes

    Stils
    Helēna Rozalinska
    Helēna Rozalinska
    11. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Vienmēr aktuālās apģērbu kombinācijas – zīmuļsvārki ar kamieļkrāsas trenci, melnā kokteiļkleitiņa ar žaketi, puķaina kleita ar džinsu jaku – nekad nekļūs garlaicīgas un piestāvēs jebkurā vecumā.

    Mūžīgā mode nozīmē modes trendus, kas saglabājušies ilgāku laiku un ir izteikti pievilcīgi. Daudzus apģērba stilus esam pārņēmuši no modes ikonām – slaveniem dizaineriem, kā arī aktieriem un dziedātājiem, kuriem vēlamies līdzināties jau vairākus gadu desmitus. Taču klasiskie drēbju fasoni, kas papildina sievietes figūru, pieprasīti būs vienmēr. 

    Parīzes šiks

    Kupli svārki, kas tik ļoti asociējas ar Parīzi, lieliski koriģē sievietes figūru, piešķir graciozumu un koķetumu. Tie ir viegli kombinējami un kopā ar sarkanu lūpukrāsu, mazu somiņu un zīda lakatiņu radīs sievišķīgu noskaņojumu. 

    Balta kreklblūze kopā ar melnu oversize žaketi būs modes elegantākā aktualitāte vēl ilgu laiku sava praktiskuma dēļ. Blūzes vietā vari droši izvēlēties kreklu, jo klasiski tumši zilie džinsi papildinājumā ar košiem aksesuāriem piestāvēs jebkuram vecumam un nekad nekļūs garlaicīgi.

    Balto kreklu var valkāt brīvi vai, piemēram, ievērtu biksēs ar melnu vai brūnu ādas jostu. Izskatam piestāvēs klasiska somiņa ar stingrām līnijām, četrstūra vai apļa formā, kā arī lakotas kurpes.

    Lietišķam izskatam labāk izvēlies sieviešu bikškostīmus klasiskos toņos – melnā, baltā, zilā krāsā.

    Elegantos tērpus ir viegli pārvērst svinīgās noskaņās. Paši vienkāršākie džinsi kombinējumā ar mirdzošu topiņu un augstpapēžu kurpēm iederēsies ikvienā vasaras ballītē. Bet balta blūze izskatīsies svinīgāk, ja būs izstrādāta no zīda auduma, savukārt aksesuāri –  no spīdīgiem kristāliem. 

    Chanel radītā kokteiļkleitiņa

    Arī melnā kokteiļkleitiņa ir radusies Francijā, un tā šobrīd ir pieejamas dažādu fasonu un garumu variācijās. Konservatīviem pasākumiem ideāla būs vienkāršas formas, pieguļoša, bez uzkrītošiem rotājumiem, garumā līdz celim vai mazliet īsāka kleita ar kuplu svārku daļu.

    Melno krāsu lieliski atsvaidzina gaišās krāsas, tāpēc nebaidies tās kombinēt, izvēloties, piemēram, baltas, platas bikses vai lielu, baltu mēteli. Tumšas saulesbrilles piešķirs dramatiskumu.

    Augstpapēžu kurpes 

    Klasiskās augstpapēžu kurpes modē būs vienmēr! Ikdienai piemērotākās būs melnas vai bēšas krāsas. Spilgtāks raksturs piemīt sarkanajām kurpēm, tāpēc tās noderēs īpašiem iznācieniem. 

    Izvēlies augstpapēžu kurpes ar smailu purngalu, kas vizuāli pagarinās kāju, un papēdi, kura garums svārstās robežās no 5 līdz 10 cm.

    Stabilāk jutīsies ar biezākiem papēžiem vai platformām. 

    Kamieļkrāsas trencis

    Trenča bēšais tonis apvienojumā ar vidēja garuma kleitu un gariem ādas zābakiem būs nepārspējams pilsētas stils, bet ar biksēm, džemperi un sportiska stila apaviem – lieliska izvēle brīvā laika pavadīšanai. 

    Melna ādas jaka

    Viegli kombinējama un piestāv dažāda vecuma sievietēm. Melna ādas jaka izskatās nedaudz agresīvi, bet būs izcila pāriniece romantiska tipa kleitai vai gaisīgiem svārkiem. Ikdienā labi izskatīsies kopā ar džinsu biksēm vai pieguļošiem džinsu svārciņiem. 

    Svarīgi atcerēties, ka ādas jaka vienmēr jāatstāj atvērta!

    Zīmuļsvārki

    Pašpārliecinātu izskatu radīs zīmuļsvārki garumā līdz celim vai pāri tam. Šāds tēls kombinējams ar baltām vai košām blūzēm, lietišķām žaketēm, grezniem topiņiem un omulīgiem džemperiem.

    Pievērs uzmanību arī pieguļoša stila kleitām. Ar katru gadu tās kļūst aizvien interesantākas un krāsu dažādība palielinās. Apģērbā labi izskatīsies mazās podziņas vai tādas detaļas kā apkaklītes, rāvējslēdzēji, kabatiņas, volāni, bārkstis, spalvas, pērlītes.

    Vienmēr aktuāls nenozīmē tikai klasiku un pieklusinātus toņus, bet arī raibus rakstus. Jautājums ir tikai viens – kādus rakstus izvēlēties, lai tie nekad nenovecotu un priecētu acis.

    • Ziedu raksti. Īpaši aktuāla ir gara vai vidēji gara griezuma kleita ar puķainiem rakstiem, kas rada vieglu, sapņainu tēlu. Tā būs vienmēr pieprasīta sieviešu vidū, jo ir ne tikai skaista, bet arī ērta. Tā vislabāk izskatās kopā ar ādas vai džinsa jaku. Korpulentām sievietēm jāizvēlas lielāki ziedi, bet smalkākām – nelieli, lai tie piestāvētu ķermeņa proporcijām. Paķer līdzi pavisam vienkāršu, vienkrāsainu somiņu, uzvelc jebkuras formas saulesbrilles, un tu būsi gatava doties uz pilsētu, randiņu vai ciemos pie radiem. 
    • Mežonīgie dzīvnieku raksti. Dzīvnieku printi, neatkarīgi no sezonas, lieliski iederas modes pasaulē. Īstās zvērādas paliek mazāk aktuālas, bet to imitācija un raksti uz blūzēm, svārkiem un aksesuāriem būs lielisks aizstājējs tām. Aktuālākais jau vairākus gadus ir leoparda raksts, un tas vienmēr atrodams veikalos. Dzīvnieku printi – zebras, žirafes, čūskas – ir ļoti spilgti, grafiski raksti, tāpēc ar tiem jāapietas uzmanīgāk. 
    • Līnijas. Horizontālās, tumši zilās svītras uz balta krekla ir iecienītas daudzu dizaineru vidū. Varbūt tāpēc, ka tās tik ļoti atgādina jūrniekus? Kopumā daudzi apģērba gabali ir aizgūti no visdažādāko profesiju pārstāvju uniformām. Piemēram, aviatoru saulesbrilles, kas pat ir nosauktas par godu lidotājiem. Līnijas ir tik pierastas ikdienas modē, ka tās vienmēr būs aktuālas džemperos, kreklos, kleitās un pat biksēs vai linu kombinezonos. Svītras var būt vertikālas, horizontālas vai šķērssvītrotas un tās drīkst kombinēt arī ar citiem ģeometriskiem rakstiem. Galvenais, lai šādā gadījumā tēlam būtu kopēja krāsu tematika un līnijas – nevis masīvas, kontrastainas, bet pēc iespējas neuzkrītošākas.

    Vislabāk sekot līdzi nevis modes trendiem, bet sava apģērba kvalitātei. Svarīgākais, lai tas vienmēr būtu tīrs un izgludināts, bet auduma krāsas saglabātu visas to pirmatnējās īpašības.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē