• Apbalvoti 2019. gada Latvijas modes gada laureāti

    Stils
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Digitālas mākslas centrā Digital Art House šonedēļ norisinājās 15. jubilejas Latvijas modes gada balvas pasniegšanas ceremonija, kurā tika apbalvoti veiksmīgākie Latvijas modes industrijas profesionāļi, ņemot vērā viņu veikumu pagājušajā gadā.

    Ceremonijas ietvaros tika izsludināti uzvarētāji 13 nominācijās. 

    • Balvu Gada debija ieguva cepuru dizainere Ksenija Danilova (zīmols Ksenija Danilova), kura rada ekskluzīvas cepures. Ksenijas plāni nākotnei ir saistīti ar jauno dizaineru apmācībām cepuru ražošanā. 
    • Gada izrāviens modes jomā tika piešķirts bērnu apģērbu zīmolam Aristocrat Kids, kas ir pārstāvēts starptautiskajā tirgū slavenajā tirdzniecības centrā Harrods Londonā. Zīmola komanda izstrādāja tērpus amerikāņu dziedātājas Bejonses meitai  — Blue Ivy, kā arī izveidoja tēlu jaunajai Holivudas aktrisei Violetai Makgrovai filmas Doctor Sleep filmēšanai. 
    • Nominācijā Gada labākais laikmetīgo rotu dizaineris uzvarēja Maija Vītola Zitmane (zīmols Maija Vītola). Dizainere aktīvi piedalās izstādēs, tostarp ekspozīcijās mākslas galerijā PUTTI un Cēsu izstāžu zālē.
    • Dizaineres Katjas Šehurinas kāzu kleitu zīmols Katya Katya London uzvarēja divās nominācijās - Gada oriģinālākais modes skates multimediju noformējums un Radošākā gada modes skate. “Mūsu uzdevums bija izveidot pilnvērtīgu šovu tikai no piecām kleitām, kas bija īsts izaicinājums. Esmu pateicīga, ka Riga Fashion Week organizatori mums uzticējās. Un, acīmredzot, ne velti,” saka dizainere.
    • Veikals ar interesantāko koncepciju, atvērts 2019. gadā  — Cinnamon Concept Tērbatas ielā 85. “Pandēmijas periods atgrieza mūs radošā ceļa sākumā, kad mums vēlreiz jāpierāda sevi un jāveic eksperimenti. Klientu un domubiedru atbalsts ir vissvarīgākais. Kopā mēs varēsim pielāgoties “jaunajai realitātei” un turpināt attīstīties,” saka Anna Hanna Pujēna, Cinnamon Concept dibinātāja.
    • Zīmols Volga Vintage saņēma balvu par Gada labāko reklāmas kampaņas imidžu, kura tika filmēta Pēterhofas pilī Sanktpēterburgā.
    • Jaunās nominācijas Labākā modes grāmata uzvarētāji ir MAREUNROL’S, “Šī grāmata tika veidota kā radoša dienasgrāmata un stāsta par to, kā top mode, tērpi – teātra, operas izrādēm un filmām; kā rodas un tiek īstenotas idejas,” stāsta autori Una Meistere un Sergejs Timofejevs.
      • Par Gada topmodeli tika atzīta Lelde Svilāne (Vacatio model management). Lelde pēdējās divās RFW sezonās piedalījās 19 modes skatēs.
      • Par Gada labāko modes izstādi nosaukta izstāde Paplašināta realitāte Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Šī bija pirmā MAREUNROL’S kolekciju retrospekcija, papildināta ar video materiāliem, fotogrāfijām, tēlnieciskiem elementiem un audio instalāciju.
      • Olgas Petersones zīmols INCH2, kas specializējas augstvērtīgu sieviešu un vīriešu apavu un somu ražošanā kļuva par balvas Gada labākais apavu vai aksesuāru dizaineris laureātu. Pagājušajā gadā zīmola produkti tika pārdoti 48 veikalos 14 valstīs.
      • Balvu Par ieguldījumu modes attīstībā Latvijā pasniedza Baltijas Modes federācijas prezidente Elena Strahova. Šīs balvas statuete un pateicības vārdi tika izteikti Agitai Putānei, mākslas galerijas PUTTI īpašniecei.
      • Oriģinālākais žurnāla vāks laureāts ir žurnāla Pastaiga latviešu izdevums, kura idejas autore bija Liene Sturaine, stiliste – Olga Kolotova, fotogrāfs – Oļegs Zernovs.

      Gada balvas pasniegšanas ceremonijas organizators ir Baltijas Modes federācija, uzvarētāji nominācijās tiek noteikti ar žūrijas balsojumu.

      Šogad žūrijas sastāvā bija izdevniecības Rīgas Viļņi valdes priekšsēdētāja Aija Šmidre un izdevniecības Rīgas Viļņi redaktore Olga Kolotova, žurnāla Una galvenā redaktore Džina Briška, žurnāla L’Officiel Baltic galvenā redaktore Līga Zemtura, izdevniecības Santa radošā direktore Sandija Šēnberga, žurnāla Santa galvenā redaktore Gundega Rose, žurnālu Lilit un Лилит redaktore Kristīne Rudzinska, žurnāla Люблю Life galvenā redaktore Inna Avina, fotogrāfs Andrejs Strokins, stila un modes jomas eksperte Liene Sturaine, modes biznesa jomas speciāliste Elīza Drazniece, modele un stiliste Sintija Selicka-Uzane, influencere Elizabete Gorina.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē