• Andreja Osokina izpildītais Gēršvina skaņdarbs iekļauts Spotify ieteiktajos klasiskās mūzikas jaunumos

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andrejs Osokins
    Foto: Tatjana Vlasova
    Andrejs Osokins
    Andreja Osokina izpildītais Džordža Geršvina skaņdarbs Rapsodija blūza stilā (Rhapsody in Blue) iekļauts mūzikas straumēšanas vietnes Spotify ieteikto klasiskās mūzikas nozīmīgo jaunumu vidū, kur minēti tikai 42 skaņdarbi no visas pasaules.

    Rapsodija blūza stilā ir pirmais singls no gaidāmā pianista albuma Two Worlds (Divas pasaules), kas klajā tiks laists 2021. gada martā.

    Šī skaņdarba aranžiju Andrejs Osokins kā virtuozu fantāziju klavierēm solo izveidoja jau sen, bet tieši šim albumam pianists radīja īpašu Rapsodija blūza stilā versiju, kas no vienas puses atklāj visas ģeniālās un spilgtās rapsodijas tēmas, bet no otras puses ir kā noslēgts skaņdarbs ar savu iekšēju dramaturģiju.

    Rapsodija blūza stilā ir viens no maniem mīļākajiem skaņdarbiem. Esmu to neskaitāmas reizes spēlējis arī ar orķestriem, tai skaitā arī orķestri Rīga.

    Šī rapsodija man vienmēr rada īstu svētku, laimes un prieka sajūtu, kas šobrīd ir ļoti vajadzīga ikvienam, jo Ziemassvētki jāsvin attālināti, nesatiekot radus un draugus.

    Šo singlu klajā laidām 18. decembrī, bet jau pēc pāris dienām, manā dzimšanas dienā, saņēmu lielisko ziņu, ka to jau pamanījis un novērtējis “Spotify”. Tā man bija patiesi brīnišķīga dāvana svētkos,” atklāj Andrejs Oskins.

    Singls jau pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, tai skaitā Spotify

    Pavasarī gaidāmais albums Two Worlds veltīts diviem izciliem komponistiem – Džordžam Geršvinam un Klodam Debisī. Tas atklās abus komponistus kā jauna stila klaviermūzikas veidotājus un 20. gadsimta sākumu kā meklējumu un eksperimentu laiku mūzikā. 

    Albuma pirmais singls Rapsodija blūza stilā tika ierakstīts ārkārtas situācijas laikā šī gada pavasara beigās, kad tika atcelti visi plānotie pianista koncerti. Ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā. Ieraksta skaņu režisors un producents ir Edgardo Vertanesjans (ASV). Albuma izdevējs ir pasaulslavenās operdziedātājas Marinas Rebekas skaņu ierakstu izdevniecība Prima Classic.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē