• Žurnālu SANTA turpmāk vadīs Gundega Roze

    Sleja
    23. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Liene Pētersone
    To savā slejā maija numura žurnālam SANTA saka ilggadējā žurnāla un izdevniecības ŽURNĀLS SANTA galvenā redaktore Santa Anča.

    Pagājis gads, kopš atvadījos no žurnāla SANTA galvenās redaktores amata. Solīju domāt un atgriezties, bet patiesībā nonācu ļoti grūtā dzīves posmā. No SANTAS nav iespējams aiziet. Ne no izdevniecības, ne žurnāla. Tā ir visa tava dzīve. Tā ir karaliste, ko neviens tev nav uzdāvinājis, neesi mantojusi, bet pēc savas sejas un līdzības esi izveidojusi pati. SANTA esi tu, un tu esi SANTA. Tā ir liela likteņa un savas neatlaidības, mīlestības un darba dāvana. Un reizē tu meklē jaunas sava radošuma izpausmes, radi viesnīcu Villa Santa, kam arī pieder tava sirds. Tā iegāju jaunā dzīves posmā, kad tev dots tik daudz, bet reizē arī dubultojas atbildība un nepieciešamā enerģija.

    Initai Silai, kura ļoti veiksmīgi manā vietā pavadīja šo gadu, radās pašai savi plāni. Un tas ir cilvēciski saprotami, jo viņai jau nepieder SANTAS sirds. Šobrīd, lai nezaudētu spēku izdevniecības un viesnīcas stratēģiskām lietām, tomēr nevaru atgriezties žurnāla redaktores ikdienā. Esmu šos pienākumus uzticējusi redaktorei ar pieredzi – Gundegai Rozei. Man prieks par Gundegu, jo viņa vēlas sevi pierādīt ietekmīgākajā sieviešu mēneša izdevumā. Ja spējam savu viedumu savienot ar nākamās paaudzes enerģiju, domāju, ka tas ir zelta ceļš.

    Bet es nekur nepazūdu, ziņas par manu vai drukātās žurnālistikas nāvi ir pāragras. To saku no sirds.

    Mūsu izdevniecībai ir lieliski abonēšanas rezultāti. Mēs varam uz mirkli būt apmāti ar skaistās dzīves interpretācijām Facebook vai Instagram, bet tā jau ir ilūzija. Tā nav dzīve. Tikai žurnālistika var mēģināt dzīvi atspoguļot objektīvi.

    Mēs kā profesionāļi zinām, ka katram rožu pušķim un pludmales ceļojumam ir vairākas puses. Un sava cena. Meitene sociālajos tīklos piecos teikumos var paziņot, ka ir laimīga. Bet žurnālists jautā – kāpēc? Kad atgriezies no Bali, vai esi tikpat laimīga? Un meitene aizdomājas. Tikai tajā mirklī rodas patiesība.

    Cilvēki daudzajās izvēlēs šobrīd ir apjukuši, žurnālistikas uzdevums ir nezaudēt vērtības, jo dabas ritmus, seku un cēloņu mijiedarbību, dzīves pamatlikumus neviens nav atcēlis. Tāpēc nevaru atstāt karalisti, esmu kopā ar savu izdevniecību. Mēs vienmēr esam atbildīgi par tiem, ko esam pieradinājuši. Tikko saņēmu kāda nākamās intervijas varoņa tekstu: piekritīšu intervijai tikai un vienīgi sarunā ar pašu Santu. Arī tā ir mana atbildība. Tiekamies SANTĀ, mūsu www.santa.lv, Facebook kontos! Nepazaudējam viena otru!

    Santa Anča

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē