• Zemkopības ministrs: šobrīd izvēlēties vietējo ražotāju produkciju ir tik svarīgi kā vēl nekad

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards aicina Latvijas iedzīvotājus pavadīt Lieldienu svētku dienas senču tradīcijās, izvēloties vietējo lauksaimnieku un ražotāju produkciju svētku galdam.

    “Ārkārtējā situācija valstī līdz ar vīrusa Covid-19 ierobežošanai noteiktajiem pasākumiem sagādā ievērojamas neērtības kā iedzīvotājiem, tā arī sarežģītus izaicinājumus un grūtības pašmāju lauksaimniekiem un ražotājiem. Ir svarīgi ne vien ievērot pašizolāciju un sociālo distancēšanos, bet arī savās ikdienas gaitās sniegt tik ļoti nepieciešamo atbalstu pašmāju lauksaimniekiem un uzņēmējiem. Izvēloties Latvijas vietējo produktu, ikviens iedzīvotājs ir daļa no nozīmīga atbalsta pašmāju olu, piena, gaļas, graudu, dārzeņu un citu nozaru ražotājiem. Tādēļ, tuvojoties svētku dienām, aicinu ikvienu iedzīvotāju izvēlēties tieši Latvijā ražotus produktus – jo vairāk savā pārtikas grozā un arī uz svētku galda liekam Latvijas produktus, jo lielāku kopēju atbalstu mēs spējam sniegt kā lauksaimniecības nozarēm, tā arī valstij kopumā," saka zemkopības ministrs.

    Ministrs uzsver, ka sabiedrības atbalsts pašmāju ražotājiem ir īpaši svarīgs ārkārtējās situācijas laikā – tas ir atbalsts lauksaimniekiem, ražotājiem un vietējiem uzņēmējiem, kas nodrošina sabiedrību ar pārtikas produktu pieejamību. Ne mazāk svarīgi ir tas, ka katrs Latvijas produkts, kuru iedzīvotāji izvēlas importa preču vietā, ir atbalsts arī valsts tautsaimniecībai kopumā: “Tas ir kvalitatīvs vietējais produkts cilvēkiem, tā ir darbavietu saglabāšana un nodrošināšana, kā arī nodokļi valsts budžetā, kurus iespējams izmantot valstiski nozīmīgiem pasākumiem – arī atbalsta mehānismiem visdažādākajām nozarēm un iedzīvotājiem kopumā kā šodien tā arī nākotnē.”

    Jo vairāk mēs kā sabiedrība spēsim atbalstīt vietējos ražotājus, jo vairāk noturēsim Latvijas iedzīvotāju samaksātos līdzekļus valsts ekonomikā.

    Zemkopības ministrija aicina ikvienu iedzīvotāju izvēlēties vietējos produktus, kā arī motivēt savus ģimenes locekļus, draugus un paziņas iegādāties tieši pašmāju produkciju, izmantojot arī tēmturi sociālajos tīklos – #AtbalstiVietējo, vienlaikus neaizmirstot arī par sociāli atbildīgas rīcības vēstnesi-tēmturi #PaliecMājās.

    Jau ziņots, ka aprīļa sākumā zemkopības ministrs Kaspars Gerhards aizvadīja diskusiju ar pārtikas preču mazumtirdzniecības ķēžu pārstāvjiem, kā arī lauksaimniecības kooperatīvu un citu lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem, apspriežot Latvijā ražotās produkcijas realizācijas iespēju paplašināšanu, tostarp Latvijas dārzeņu un augļu nepārtrauktu pieejamību veikalos gan šobrīd – ārkārtējās situācijas laikā, gan arī turpmāk.

    Tikšanās laikā pārtikas tirgotāji norādīja, ka atzinīgi vērtē Latvijas lauksaimniecības kooperatīvus kā savus patstāvīgos tirdzniecības partnerus iedzīvotāju nodrošināšanā ar vietējiem dārzeņiem. Savukārt lauksaimnieku organizāciju pārstāvji vērsa uzmanību uz to, ka ir gatavi paplašināt savās saimniecībās dārzeņu audzēšanu, ja tiks panākta vienošanās ar pārtikas veikaliem par izaudzētās ražas  īpatsvara palielināšanu to plauktos. Veiksmīgas  sadarbības rezultātā dārzeņu audzētāji nepārtraukti piegādās veikaliem Latvijas lauksaimnieku dārzos un laukos augušus dārzeņus un augļus. Savukārt tirdzniecības uzņēmumiem ir svarīgi, lai Latvijas dārzeņi un augļi būtu augstvērtīgi un pircēji labprāt tos iegādātos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē