• Viņķele: Nākamnedēļ vērtēs iespēju atvērt bērnudārzus

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    28. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Ņemot vērā turpmāko Covid-19 izplatību un raugoties uz Dānijas pieredzi, kur nesen tika atsākta pirmsskolas izglītības iestāžu darbība, nākamnedēļ valdībā plānots vērtēt bērnudārzu atvēršanu, otrdienas preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

    «Bērnudārzu atvēršana iespējams ir viens no efektīvākajiem ekonomikas atdzīvināšanas pasākumiem,» skaidroja politiķe.

    Vienlaikus ministre atgādināja par šonedēļ ieviesto iespēju bērnudārzu darbiniekiem saņemt valsts apmaksātas Covid-19 analīzes, kas ir viens no soļiem drošas bērnudārzu funkcionēšanas ieviešanai.

    Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs mudināja pirms bērnudārzu atvēršanas izvērtēt daudz dažādus potenciāli ieviešamus pasākumus, kas būtu nepieciešami, lai nodrošinātu drošu bērnudārzu funkcionēšanu.

    Epidemiologs norādīja, ka tie būtu līdzīgi kā citu infekcijas slimību izplatības gadījumos un to starpā varētu arī ieviest ierobežojumus uz bērnu skaitu grupās.

    Vienlaikus Perevoščikovs apšaubīja veidlapu jeb apliecinājumu nozīmīgumu, norādot, ka būs jāizvērtē cik lietderīgi tie vispār būtu.

    Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās un augstskolās tiek organizētas attālināti. Savukārt bērnudārzu darbība tika apturēta, saglabājot tikai dežūrgrupas, kas nodrošina šo pakalpojumu tikai atsevišķos gadījumos.

    Tikmēr pēdējās diennakts laikā Covid-19 testi veikti 2380 iedzīvotājiem un atklāti 18 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi.

    Līdz šim Latvijā kopumā veikts 51 561 izmeklējums, un 836 no tiem bijuši pozitīvi. Savukārt no visiem 836 saslimšanas gadījumiem 267 iedzīvotāji ir izveseļojušies, bet 13 – miruši.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē