• VID vēlas publiskot dīkstāves pabalstu izmaksas atteikumu iemeslus

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Valsts Ieņēmumu dienests
    Foto: LETA
    Valsts Ieņēmumu dienests
    Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina valdību un Saeimu lemt par iespēju dienestam publiskot dīkstāves pabalstu izmaksas atteikumu iemeslus, ceturtdien valdības ārkārtas sēdē aicināja VID vadītāja Ieva Jaunzeme.

    VID vadītāja norādīja, ka patlaban sociālajos medijos izskan pārmetumi par to, ka VID pieņem nepamatotus lēmumus, atsakot dīkstāves pabalstu izmaksu, tomēr ieņēmumu dienestam nav tiesību sniegt skaidrojumu par atteikumu iemeslu.

    Jaunzeme piebilda, ka patlaban Saeimā izskatīšanai trešajā lasījumā ir attiecīgie likuma grozījumi, kas ļautu sabiedrību informēt par VID pieņemtajiem lēmumiem. Viņa aicināja Ministru kabinetu pievērsties šī jautājuma virzīšanai.

    Aģentūras LETA rīcībā esošais VID priekšlikums paredz veikt grozījumus likumā Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību, lai noteiktu tiesības nodokļu administrācijas ierēdnim sniegt informāciju bez nodokļu maksātāja piekrišanas par iemesliem atbilstošiem kuriem tam ir atteikts piešķirt dīkstāves pabalstu, vai attiecībā uz kuriem ir konstatēta dīkstāves pabalsta nepamatota pieprasīšana vai saņemšana.

    Līdz trešdienas, 22. aprīļa, pēcpusdienai VID dīkstāves pabalstus bija izmaksājis 3759 darba devēju 21 153 darba ņēmējiem, kā arī 1165 pašnodarbinātām personām.

    Kopumā VID izmaksājis dīkstāves pabalstus 5 853 119 eiro apmērā.

    Pabalsti 5 561 354 eiro apmērā izmaksāti kopumā 21 153 darbiniekiem pēc 3759 uzņēmumu iesniegumiem. Savukārt pēc 1165 pašnodarbināto personu iesniegumiem izmaksāti pabalsti kopumā 291 765 eiro apmērā.

    Dīkstāves pabalstu izmaksa pašnodarbinātajiem sākta 6.aprīlī, kad stājās spēkā šādu atbalsta veidu paredzošie Ministru kabineta noteikumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē