• Valmierā rakšanas darbu laikā pārrauts gāzesvads

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    7. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Šodien Valmierā rakšanas darbu laikā sabojāts gāzesvads, tāpēc gaisā jūtama spēcīga gāzes smaka un Valmiermuižas iedzīvotāji tiek aicināti nelietot gāzes iekārtas, informē AS Gaso.

    Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece, plkst.12:21 VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas ielu Valmierā, kur bija pārrauts gāzes vads un radusies gāzes noplūde. Notikuma vietā patlaban strādā atbildīgie dienesti un noplūde jau ir daļēji norobežota. Cilvēki no tuvējām ēkām ir evakuēti un brīdināti par situāciju.

    Gāzes noplūde likvidēta plkst.13:23.

    Arī AS Gaso pārstāve Jana Rubinčika aģentūrai LETA pastāstīja, ka gāzes noplūde ir likvidēta un gāzes padeve ir atjaunota teju visiem Valmiermuižas iedzīvotājiem. Izņēmums ir divas privātmājas Valkas ielā, kurām gāzes padeve vēl nav atjaunota. Avārijas brigāde ir ķērusies pie atjaunošanas darbiem un gāzes vada remonta.

    Negadījums notika plkst.10:50 Valkas ielā, iepretī ēkai Nr. 34, kur elektroinstalāciju firma, veicot elektrokabeļa ieguldīšanu zemē ar urbšanas metodi, sabojāja polietilēna gāzesvadu.

    Negadījuma vietas apkārtnē bija jūtama spēcīga gāzes smaka. Gaso lūdza iedzīvotājus avārijas vietas apkārtnē izturēties ar sapratni un aizvērt logus. Valmiermuižas iedzīvotāji tika lūgti nelietot gāzes iekārtas un iespēju robežās atslēgt gāzes apkures katlus, piebilda Gaso pārstāve. 

    Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai LETA apliecināja, ka neviens iedzīvotājs līdz šim pie mediķiem pēc palīdzības nav vērsies. Uz vietas dežūrē viena brigāde.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē