• Vai drīkst nosūtīt paciņu ar autobusu?

    Jautājums&atbilde
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    5. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Meita ar ģimeni dzīvo Rīgā. Kad viņi atbrauc pie manis uz laukiem, šad tad kaut kas aizmirstas – citreiz bērna iemīļotā rotaļlieta, citreiz kāda jaka vai zābaki. Esmu šad un tad nesusi aizmirstās lietas uz autobusu, iedodu šoferim kādu eiro un lūdzu, lai viņš paņem paciņu – Rīgā meita būs pretī. Diemžēl nekad nevaru būt droša, šoferis paņems sūtījumu vai ne.

    Nupat aizgāju uz autoostu, biju ielikusi kastē gan aizmirstās atslēgas, gan olas un dzeltenās plūmes, bet šoferis paciņu neveda, lai kā lūdzos. Teica: viņš nedrīkstot! Sakiet, kādi ir noteikumi: šoferiem ir jāņem šīs paciņas vai nav?

    Atbilde:

    Sabiedriskajā transportā bagāžu var pārvadāt arī bez pasažiera, ja vien pārvadātājs izvēlas nodrošināt šādu pakalpojumu. Pasažieriem, kuri vēlas nodot savu bagāžu autobusa šoferim pārvadāšanai, pirms tam būtu jāpārliecinās, vai konkrētais uzņēmums šādu pakalpojumu piedāvā, jo vairāki pārvadātāji Latvijā drošības apsvērumu dēļ to tomēr nedara. Autobusa vadītājam pirms šādas bagāžas pieņemšanas ir jāpārliecinās, vai tā neapdraud pasažierus un pašu autobusa vadītāju. Pārvadājot bagāžu bez pasažiera, par katru bagāžas vienību ir jāmaksā atsevišķi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē