• Vai āra terasē drīkst skanēt skaļa mūzika?

    Aktuāli
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    19. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    «Katru pavasari un vasaru atkārtojas viens un tas pats: zem dzīvokļa logiem tiek izveidota terase, un tajā skanošā mūzika man traucē. Vai Rīgā ir kādi noteikumi, kas regulē terašu darbību?» jautā lasītāji.

    Āra terašu darbība Rīgā atļauta no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim, turklāt šis termiņš var tikt pagarināts, ja vien ir atbilstoši laikapstākļi. Terasēm oficiāli atļautais darba laiks ir līdz pulksten 22 vakarā, turklāt no centrā un Rīgas rajonos esošajām terasēm nav atļauts atskaņot mūziku.

    Rīgas pilsētas Būvvalde un Rīgas pašvaldība ir noteikusi, ka āra terases nedrīkst apgrūtināt iedzīvotājus un pilsētas viesus, tādēļ to darbībai ir ierobežojumi.

    Klusināta fona mūzika, visticamāk, iebildumus neradīs, bet par skaļu mūziku no āra terases var uzlikt sodu. Izņēmums ir Andrejsala un Vecrīga – tur āra terases var būt atvērtas kaut vai visu diennakti, taču arī tur nav atļauta skaļa mūzika – maksimāli atļautais skaņas robežlielums 65 decibeli.

    Ir vēl arī citi nosacījumi. Piemēram, uz ielas, kur atrodas āra terase, priekšroka ir gājējiem. Nav pieļaujams, ka gājēju ietve ir aizbarikādēta ar galdiņiem un gājējiem ir grūti tikt garām. Pie terases jābūt vismaz divus metru platai ietvei, lai var brīvi tikt garām arī gājēji ar bērnu vai invalīdu ratiņiem u. c. Ja terase atrodas uz gājēju ietves, nevienam nav tiesību aizliegt iet tai cauri.

    Pamanot ar āra terasēm saistītus pārkāpumus, ieteicams ziņot pašvaldības policijai.

    Konstatējot pārkāpumu, pirmajā reizē terases īpašniekam visdrīzāk tiks izteikts brīdinājums un dots laiks, lai to novērstu. Ja pārkāpumi netiek novērsti, piemēro administratīvo sodu – no 50 eiro līdz 715 eiro. Terases īpašniekam administratīvo sodu var piemērot katru dienu – līdz pārkāpums tiek novērsts. Turklāt ikreiz sods ir procentuāli lielāks, un izpilddirekcijai ir tiesības anulēt un neizsniegt tirdzniecības atļauju. Šādi gadījumi Rīgā jau ir bijuši.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē