• Ugunsgrēkā daudzstāvu namā Rīgā gājuši bojā divi cilvēki

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Shutterstock
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Aizvadītās brīvdienas atkal izvērtās traģiskas – ugunsgrēkā daudzstāvu namā Rīgā bojā gājuši divi cilvēki, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

    Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 135 izsaukumus – 70 uz ugunsgrēku dzēšanu, 36 uz glābšanas darbiem, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

    Naktī uz svētdienu plkst. 01.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā ēkā bija izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā piecstāvu ēkā dega dzīvoklis un jumta konstrukcijas 24m2 platībā. No dzīvokļa iznesti trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, bet diviem cilvēkiem mediķi konstatēja nāvi. Vēl no piedūmotās ēkas sadarbībā ar Valsts policiju un Pašvaldības policiju tika evakuēti 33 cilvēki. Plkst. 7.18 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

    Naktī uz pirmdienu plkst. 2.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deviņstāvu dzīvojamā mājā deg pirmā stāva dzīvoklis 54m2 platībā. No piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību tika izglābti pieci cilvēki, 26 evakuēti, savukārt pirms VUGD ierašanās no degošā dzīvokļa bija evakuējušies divi cilvēki, ko kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 5.49 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

    Aizvadītajās brīvdienās Latvijā dzēsti 34 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē