• Svētdien ugunsgrēkā Priekuļu novadā bojā gājuši divi cilvēki

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Aizvadītā nedēļas nogale Latvijā atkal nav pagājusi bez uzpuriem — Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņo par četriem noslīkušiem un ugunsgrēkā bojā gājušiem cilvēkiem.

    Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 9.novembra plkst. 6.30 līdz 11.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 80 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem un 20 izsaukumi bija maldinājumi.

    Sestdien plkst. 13.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas novada Vijciema pagastu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, upē bija apgāzusies laiva un cilvēks redzams virs ūdens. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka upē bija apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem un tuvējo māju iedzīvotājs bija vienu noslīkušo cilvēku izcēlis pirms VUGD ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja upi un atrada otru noslīkušo cilvēku, kuru nogādāja krastā.

    Svētdienas naktī plkst. 23.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Priekuļu novadu, kur kādā dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvojamā māja pilnā platībā un tai iegruvis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. Plkst. 4.54 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 70m2. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Priekuļu un Mārsnēnu pašvaldību ugunsdzēsības formējumi.

    Šogad kopumā ugunsnelaimēs zaudētas jau 65 cilvēku dzīvības. 

    Lai šī traģiskā statistika nepieaugtu, VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni, piemēram, šobrīd, kad apkures sezona ir tikai nesen sākusies, izmantojiet apkures ierīces atbilstoši to ekspluatācijā noteiktajam, nepārkurināt krāsnis un nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns. Lai savlaicīgi pamanītu izcēlušos ugunsnelaimi, uzstādiet savos mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus brīdinās, ka telpā ir izveidojies sadūmojums.

    Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, lapu kaudzes, elektrības instalācija, ēkas ārdurvis, elektrības sadales skapis, koks, elektrības stabs, sodrēji divu ēku dūmvados, sešos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs vieglās automašīnas, pirts, trīs dārza mājas, divas dzīvojamās mājas.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē