• Šodien — Ēnu diena. Pieprasītākā nozare — medicīna

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šodien visā Latvijā norisinās izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizētais karjeras izglītības pasākums skolu jauniešiem Ēnu diena. Šogad ēnotājus ar dažādām profesijām iepazīstina 1695 ēnu devēji no visas Latvijas, kopumā piedāvājot 10 450 vakances. Skolēnu pieprasītākā nozare šogad – medicīna.

     “Lai arī ārsta, medicīnas māsu, feldšeru profesijas bijušas populāras arī iepriekšējās Ēnu dienās, šogad medicīnas nozare ir veikusi īpašu izrāvienu. Intereses ziņā tā nostājusies līdzās tādām jau ierasti populārām jomām kā sociālās un humanitārās zinātnes.  Šī paaugstinātā interese novērojama arī Ēnu dienas rezultātos –  starp desmit pieprasītākajām profesijām, četras pārstāv medicīnas nozari,” norāda Ēnu dienas rīkotāju Junior Achievement Latvia vadītājs Jānis Krievāns.

    Šogad pieprasītākās profesijas, ņemot vērā kopējo pieteikumu skaitu, skolēnu vidū ir programmētājs (441 pieteikumi), gaisa kuģa kapteinis, pilots (331),  fizioterapeits (243), gaisa kuģa stjuarts (226), ugunsdzēsējs glābējs (220), arhitekts (193), televīzijas un radio raidījumu vadītājs (176), feldšeris (173), ārsts (160), ķirurgs (156).

    Savukārt ēnu devēju piedāvātākās profesijas ir ugunsdzēsējs/glābējs (326 vakances), feldšeris (292), programmētājs (202), sabiedrisko attiecību speciālists (174), iestādes vadītājs (152), projektu vadītājs/direktors (142) un farmaceits (134 vakances).

    Vislielāko interesi izrādījuši ēnotāji no Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas. Aktīvākās pilsētas un novadi pēc ēnotāju pieteikumu skaita šogad – Rīga, Mārupe, Jelgava, Daugavpils un Liepāja.

    Skolēnu lielo interesi par Ēnu dienu atspoguļo portālā www.enudiena.lv reģistrētais skolēnu skaits, šogad tie jau ir 43 278 potenciālo ēnotāju.

     

    Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē