• Slīteres Nacionālais parks aicina uz sēņu dienu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    16. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lukas Portner, flickr.com/versatile85
    Lai iepazītu gan pazīstamās, gan mazāk zināmās sēnes un informētu par sēņu dažādo izmantošanu, Slīteres Nacionālais parks sestdien, 28. septembrī aicina uz sēņu dienu Dundagas novadā pie Šlīteres mežniecības.

    Pasākuma programma sāksies plkst. 10.30 ar pārgājienu un došanos mežā sēņot Šlīteres zilo kalnu apkārtnē kopā ar sēņu eksperti Initu Dānieli, kam sekos sēņu izstādes veidošana un diskusijas par sēņu dažādo izmantošanu un sarunas par sēņu daudzveidību.

    “Sēnes nav ne augi, ne dzīvnieki, tās ir atsevišķa dzīvo organismu grupa, un tām ir ļoti liela nozīme dabā. Rudens tradicionāli ir sēņu laiks, kad papildinām krājumus ziemai, taču Slīteres sēņu dienā pētīsim arī tādas sēnes, kas parastu sēņotāju uzmanību nepiesaista, ” saka Latvijas Dabas muzeja sēņu eksperte Inita Dāniele.

    Slīteres Nacionālais parks ir viena no bagātākajām teritorijām Latvijā dabas daudzveidības ziņā, tāpēc šajā pārgājienā ir iespēja iepazīt dažādās dzīvotnēs augošas sēnes un to lomu mežā.

    Šogad sausās un karstās vasaras dēļ sēņu mežos ir mazāk, nekā citus gadus, taču dažādi neparasti atradumi mežā tomēr sastopami ik uz soļa. Ne tikai visiem pazīstamās baravikas un gailenes, bet arī ēdamās piepes un vēlā rudens sēņotāju prieks – alksnenes un smiltenes. Kas no tā visa sastopams piejūras mežos un kādi vēl atradumi sagaidāmi, to varēs uzzināt ikviens sēņu dienas apmeklētājs Slīteres Nacionālajā parkā.

    Dalība sēņu dienā ir bez maksas, bet vēlama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 27878099 vai uz e-pastu [email protected].  Nepieciešams pastaigai dabā un laika apstākļiem piemērots apģērbs un ūdensdroši apavi, groziņš sēnēm un uzkodas pusdienām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē