• Sākta būvfirmas RBSSKALS likvidācija

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    28. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Pirmdien, 27. janvārī, sākts būvfirmas AS RBSSKALS likvidācijas process, liecina informācija portālā Firmas.lv.

    2017.gadā maksātnespēju pieteica vairāki ar būvniecības uzņēmumu RBSSKALS saistīti komersanti – SIA RBSSKALS Construction, SIA RBSSKALS Engineering, SIA RBSSKALS būvvadība.

    RBSSKALS grupas īpašnieks Māris Saukāns iepriekš skaidroja, ka problēmas uzņēmumu grupai radīja būvniecības krīze 2016. gadā – 2015. gadā uzņēmums pabeidza vairākus lielus būvniecības projektus, bet jauni to vietā nenāca. «Galvenais iemesls tam ir nespēja savlaicīgi apgūt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus nākamajam plānošanas periodam, kā ietekmē būvniecības nozare ir sākusi stagnēt,» viņš sacīja.

    RBSSKALS ir privāts vietējā kapitāla uzņēmums, kas izveidots 1992. gadā un veidoja uzņēmumu grupu, kas nodrošina pilnu projektu attīstīšanas, realizēšanas un apsaimniekošanas ciklu: būvniecība, projektēšana, projektu vadība, kā arī apsaimniekošana un ceļubūve.

    RBSSKALS grupā darbojās mātesuzņēmums, pieci meitasuzņēmumi, kā arī 11 asociētās sabiedrības un personālsabiedrības.

    Zināmākie uzņēmuma projekti ir jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka (Nacionālās būvkompāniju apvienības sastāvā), Rīgas biržas ēkas rekonstrukcija, Ventspils poliklīnika, Latvijas Nacionālā teātra rekonstrukcija un jaunbūve, RTU studentu pilsētas rekonstrukcija mācību korpusos un dienesta viesnīcā, AS Diena, Latvijas Bankas ēkas fasādes rekonstrukcija un restaurācija, ASV vēstniecības komplekss Rīgā un daudzi citi.

    2016. gadā uzņēmums strādāja ar 77 500 eiro apgrozījumu un cieta 4,7 miljonu eiro zaudējumus, savukārt par turpmākajiem gadiem gada pārskati nav iesniegti.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē