• RTU un Biznesa augstskola Riseba Pasaules labāko biznesa skolu maģistra studiju reitingā saņem augstus vērtējumus

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    1. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pasaules labāko biznesa skolu maģistra studiju reitingā Eduniversal Best Masters Ranking 2019 Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Biznesa augstskola Riseba iekļautas četru palmu līgā, kas apzīmē īpaši augstu akadēmisko līmeni, izcilu kvalitāti un spēcīgu starptautisko ietekmi biznesa un vadības izglītībā, noskaidroja aģentūra LETA.

    Pasaules labāko biznesa skolu maģistra studiju reitingā četru palmu novērtējumu piecu palmu skalā saņēmušas RTU un Riseba, savukārt divu palmu novērtējumu saņēmušas Latvijas Universitātes (LU) Biznesa vadības un ekonomikas fakultāte, kā arī Banku augstskola.

    RTU Sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja Lāsma Vaivare aģentūrai LETA uzsvēra, ka RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte (IEVF) un RTU Rīgas Biznesa skola jau ceturto gadu pēc kārtas Eduniversal pasaules labāko biznesa skolu reitingā iekļauta četru palmu līgā.

    IEVF maģistra programma Inovācijas un uzņēmējdarbība novērtēta kā labākā Austrumeiropā, turpretī Riseba šajā kategorijā ar savu maģistra programmu Projektu vadība ieņem sesto vietu.

    Kopumā pasaules labāko biznesa skolu maģistra studiju reitingā iekļautas desmit no 12 RTU IEVF un RTU Rīgas Biznesa skolas īstenotām maģistra studiju programmām. Vaivare pavēstīja, ka salīdzinot ar iepriekšējo gadu, visu programmu novērtējums ir uzlabojies. Piemēram, programma «Visaptverošā kvalitātes vadība» reitingā pakāpusies par 19. vietām un starp 100 pasaules labākajām maģistra studiju programmām tā ierindota 12. vietā kvalitātes vadības jomā.

    Augstāku starptautisko novērtējumu ieguvusi arī programma Muitas un nodokļu administrēšana, kas ir pirmā Pasaules Muitas organizācijas akreditētā studiju programma. Reitingā tā novērtēta kā 30.labākā pasaulē savā jomā.

    Starp 100 labākajām universitāšu un biznesa skolu programmām pasaulē ir iekļautas vēl divas RTU IEVF programmas – 23. vietā ilgtspējīgas attīstības un vides pārvaldības jomā ierindojas Pilsētu un reģionu inženierekonomika un 36. vietu uznēmējdarbības jomā ieņem Uzņēmējdarbība un vadīšana, savukārt Banku augstskola ar maģistra programmu Inovatīvā uzņēmējdarbība ieņem 82. vietu. Programma Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma vadīšana ierindota 18. vietā starp 50 labākajām programmām pasaulē.

    Korporatīvās komunikācijas nozarē Riseba ar maģistra programmu Sabiedrisko attiecību vadība ieņem septīto vietu, savukārt cilvēkresursu pārvaldes nozarē biznesa augstskolas izstrādātā maģistra studiju programma ieņem sesto vietu.

    Vienīgā Latvijas augstskola, kas ierindojusies starp labākajām veselības pārvaldes nozarē, ir Riseba, un tās maģistra programma Veselības pārvalde ieņem 56. vietu.

    Banku augstskolas maģistra programma Starptautiskās finanses un banku darbība finanšu jomā ieņem 14. vietu, un šādu pozīciju augstskola ieņem arī vispārējās vadības nozarē ar maģistra programmu Biznesa vadība.

    RTU pārstāve uzsvēra, ka programmas Uzņēmējdarbības finanses un Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana reitingā ieņem ceturto vietu katra savā jomā, bet akadēmiskā programma Ekonomika – sesto vietu. Savukārt RTU Rīgas Biznesa skolas programma Uzņēmumu un organizāciju vadīšana reitingā iekļauta pat trīs reizes – tā atzīta par 14. labāko mārketinga, ceturto labāko Professional MBA un 15. labāko Executive MBA jomā 200 labāko Austrumeiropas reģiona programmu vidū.

    LU Biznesa vadības un ekonomikas fakultāte ir ierindota sarakstā, tomēr aģentūra LETA novēroja, ka universitāte nav aizpildījusi nepieciešamos datus, tādēļ LU reitingi pašlaik nav pieejami.

    Francijas reitingu un konsultāciju kompānija SMBG ik gadu veido 1000 labāko universitāšu un biznesa skolu reitingu Eduniversal Business Schools Ranking un labāko maģistrantūras un MBA programmu reitingu 50 dažādos specializācijas virzienos 154 pasaules valstīs.

    Eduniversal Business Schools Ranking veido piecu palmu līga. Augstajā četru palmu līgā iekļautas 200 biznesa skolas ar teicamu vērtējumu un ievērojamu starptautisko ietekmi. Vaivare norādīja, ka reitingu mērķis ir palīdzēt studentiem izvēlēties piemērotākās skolas Austrumāzijā, Austrumeiropā, Āfrikā, Centrālāzijā, Eirāzijā un Tuvajos Austrumos, Latīņamerikā, Okeānijā, Rietumeiropā un Ziemeļamerikā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē