• Rīgas Zoodārzs aicina uz pastaigu pa Āfriku — atklāj Āfrikas savannas ekspozīciju

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Piektdien, 18. oktobrī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā svinīgi tiks atklāts Āfrikas savannas ekspozīciju komplekss, un jau sestdien, 19. oktobrī, apmeklētāji varēs doties vairāk nekā 300 metrus garā ceļojumā, lai iepazītu trīs sugu antilopes, zebras un zoodārza jaunākos iemītniekus – geladas pērtiķus.

    Jaunās ekspozīcijas aizņem gandrīz desmito daļu Rīgas zoodārza teritorijas (1,7 ha) un jau pavasarī tiks apvienotas ar 2007. gadā uzbūvēto Žirafu mītni un pastaigu laukumu vienotā Āfrikas savannas dzīvnieku aploku kompleksā, kurā vienkopus ganīsies zebras, žirafes un divu sugu antilopes. Atsevišķi ir izvietotas pērtiķu un mazo antilopju dikdiku mītnes.

    Šobrīd Āfrikas savannas ekspozīciju kompleksā aplūkojamas četras pasaulē lielākās antilopes-dižantilopes, kā arī trīs varen spriganas antilopes impalas. Šie dzīvnieki līdz šim Rīgas zoodārzā nebija apskatāmi. Pagaidām vēl atsevišķā aplokā pievienošanos antilopju baram gaida Čapmana zebru ģimene ar šogad Rīgas zoodārzā dzimušo  pusaugu zebrēnu.

    Neparastākie Rīgas zoodārza jaunpienācēji ir pieci paprāvie, savvaļā apdraudētie un visai eksotiskoie geladas pērtiķi, kuri viesus sagaidīs apmeklētājiem labi pārredzamā iekštelpu ekspozīcijā un Pērtiķu salu sāks apgūt pavasarī. Savukārt vismazākie savannas iemītnieki, pasaulē mazākās antilopītes Kērka dikdiki atsevišķā ekspozīcijā aplūkojami jau vairāk kā mēnesi.  

    Ņemot vērā to, ka Āfrikas savannas ekspozīciju kompleksa iemītnieki līdz šim vēl nav tikušies ar apmeklētājiem, visus, kas šajās brīvdienās dosies tos aplūkot, lūdz pārvietoties lēnos soļos un sarunāties pieklusināti!

    Der zināt, ka sabaidītas antilopes  impalas spējot uzlēkt pat 3 metru augstumā, bet pērtiķiem pārlieku stress veicina apmatojuma izkrišanu…

    Lai apmeklētājus plašāk iepazīstinātu ar Āfrikas savannu, tās veidiem un šīs dabas ainavas iemītniekiem, kā arī to dzīves paradumiem, šajās brīvdienās, 19. un 20. oktobrī Āfrikas savannas ekspozīcijas Žirafu mājā no plkst. 12.00 līdz 16.00 darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca Iepazīsim Āfrikas savannu. Ar spēļu, interaktīvu darbošanos un praktiskas Savannas modes skates palīdzību iepazīsim šo daudzveidīgās dabas nostūri. Mēģināsim noskaidrot, kā zebras mēdz slēpties, kas cece mušai vislabāk garšo, vai geladas pērtiķiem ir divas sirdis, vai dzīve savannā ir pilnīgas laimes baudījums? 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē