• Rīgas dome gatavojas daļēji atjaunot braukšanas atlaides sabiedriskajā transportā

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    12. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Rīgas domes pagaidu administrācija un SIA Rīgas satiksme gatavojas daļai pasažieru atjaunot sabiedriskā transporta braukšanas maksas atlaides, noskaidroja aģentūra LETA.

    Pašvaldībā norāda, ka ir izstrādāts Rīgas sabiedriskā transporta atvieglojumu atjaunošanas plāns un tas patlaban tiek saskaņots ar Satiksmes ministriju un epidemiologiem.

    Plāns paredz pakāpenisku atvieglojumu atjaunošanu un patlaban noris sarunas par risinājumu skolu tehniskajiem darbiniekiem, 9. un 12.klašu skolēniem, kam būs jādodas uz konsultācijām un eksāmeniem. 

    «Varētu ieviest braukšanas maksas atvieglojumus noteiktās dienas stundās, kad sabiedriskajā transportā ir mazāka noslodze. Dome konkrētu risinājumu paziņos un pieņems šīs nedēļas laikā,» sola pašvaldībā.

    Tāpat tiek diskutēts par iespēju atlaides atjaunot 3. grupas invalīdiem un daudzbērnu ģimenēm.

    27. martā Rīgas domes pagaidu administrācija pieņēma lēmumu par atlaižu atcelšanu biļetēm Rīgas sabiedriskajā transportā Covid-19 izraisītās ārkārtas situācijas laikā, vienlaikus gan nosakot vairākus izņēmumus.

    Pirms tam braukšanas maksas atlaides Rīgā tika nodrošināta aptuveni 20 dažādām grupām un minētais lēmums tās atcēla lielākajai daļai, tostarp skolēniem un pensionāriem.

    Izņēmumi bija cilvēki ar 1. un 2. grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērni, valsts un pašvaldības policijas darbinieki, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogi. 

    Tāpat 100% atlaide tika piešķirta Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam un ārstniecības procesā iesaistītajām personām, kuras strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē