• Premjers sašutis, ka tik ilgi bija jāgaida pirmās instances tiesas spriedums Zolitūdes traģēdijas lietā

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    19. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Tas ir kliedzoši, ka līdz pirmās instances tiesas spriedumam Zolitūdes traģēdijas lietā bija jāgaida vairāk nekā seši gadi kopš pašas traģēdijas, šādu viedokli šorīt LTV «Rīta panorāmā» pauda premjers Krišjānis Kariņš (JV).

    Kariņš piebilda, ka viņa kā premjera atbildība ir no tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) pieprasīt risinājumus tiesu procesu saīsināšanai.

    Ministru prezidents lēsa, ka ap šo laiku vajadzētu būt pabeigtam Tieslietu ministrijas rosinātajam auditam tiesu sistēmā, izejot no kura viņš sagaida konkrētus risinājumus tiesvedību laika saīsināšanai.

    Kā ziņots, Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 18.februārī tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā par vainīgu atzina tikai būvinženieri Ivaru Sergetu un piesprieda viņam sešu gadu cietumsodu, uz pieciem gadiem aizliedzot ieņemt amatu. Prokuratūra Sergetam bija lūgusi piemērot septiņus gadus un sešus mēnešus ilgu brīvības atņemšanu. 

    Savukārt visi pārējie apsūdzētie tika attaisnoti – gan ar būvniecības procesu tiešāk saistītie veikala projekta būvekspertīzes veicējs Andris Gulbis, arhitekts Andris Kalinka, būvuzraugs Mārtiņš Draudiņš un uzņēmuma Re&Re būvdarbu vadītājs Staņislavs Kumpiņš, gan arī Rīgas pilsētas būvvaldes Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas eksperte Marika Treija, būvvaldes būvinspekcijas priekšnieka vietniece Aija Meļņikova un būvvaldes darbinieks Jānis Balodis. Tāpat par nevainīgu atzīta uzņēmuma Maxima Latvija darba aizsardzības vecākā eksperte Inna Šuvajeva.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē