• Policija konstatējusi pirmos pārkāpumus par ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu neievērošanu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    16. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Valsts policija (VP) aizvadītajā diennaktī konstatējusi 14 pārkāpumus par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu neievērošanu, aģentūra LETA noskaidroja VP.

    Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā veiktas 376 pārbaudes un konstatēti 14 pārkāpumi. Tagad policija katrā konkrētajā gadījumā vērtēs personu atbildību, taču policijas pārstāve Simona Grāvīte uzsvēra, ka policijas mērķis nav personu sodīšana, bet ierobežojošo pasākumu mērķis ir visu veselības un drošības jautājums. Policija joprojām aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem.

    Jau ziņots, ka iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu varēs piemērot naudas sodu līdz 350 eiro.

    VP sadarbībā ar pašvaldības policiju uzraudzīs sabiedriskās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki, kā arī, saņemot informāciju, policija attiecīgi reaģēs un vērtēs iespējamos pārkāpumus.

    Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien nolemts, ka ārkārtējās situācijas periodā kultūras, izklaides, sporta un citu atpūtas vietu darba laiks ārkārtējās situācijas periodā drīkst būt ne ilgāks kā līdz plkst. 23.

    Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus. 

    Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija bija pieņēmusi lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita, tajā skaitā nevarēs notiks arī sapulces, gājieni un piketi.

    Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē arī nolemts, ka no šā gada 17. marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14. aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē