• Piedzīvojums Ziemeļgaujā ar laivu braucienu un straujteču tīrīšanu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dabas aizsardzības pārvalde cikla Piedzīvojums Ziemeļgaujā ietvaros aicina jau uz trešo pasākumu, kas notiks 27. jūlijā, un tā laikā dabas draugi varēs doties laivu braucienā pa Gauju un piedalīties straujteču tīrīšanā.

    Zinošu gidu pavadībā 27. jūlijā interesentiem būs iespēja doties 13 kilometrus garā laivu braucienā pa Gaujas upi, iepazīstot tās straujteces un dolomītu atsegumus un uzzināt, kā attīrīt upes straujteci no pārāk biezi saaugušajiem ūdensaugiem, kas negatīvi ietekmē straujteces.

    “Mēs esam pieraduši no dabas ņemt, dabu iepazīt un apbrīnot, dabā atpūsties. Bet mēs varam dabai arī palīdzēt. Tādēļ pasākumu ciklā aizsargājamo ainavu apvidū “Ziemeļgauja” tuvāk iepazīstam Ziemeļgaujas aizsargājamos biotopus, atpūtu apvienojot ar praktisku darbošanos," saka pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas vecākā valsts vides inspektore Rūta Zepa.

    Praktiska informācija:

    • Laiks: 27. jūlijs, pulcēšanās no plkst. 9.00, starts 10.00;
    • Vieta: Apes novada Virešu pagastā pie Tirziņas ietekas Gaujā. Karte: http://ejuz.lv/ziemelgauja3/;
    • Pieteikšanās: rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 26361362;
    • Lai piedalītos pasākumā, dalībniekiem nepieciešams sava laiva;
    • Līdzi jāņem uzkodas pusdienām, darbam upē – kapļi, izkaptis, grābekļi;
    • Pasākuma vietā iespējams ierasties jau 26. jūlija vakarā no plkst. 20.00. Nakšņošana savās teltīs, ugunskurs un sarunas par piedzīvojumiem dabā.

    Pasākumu cikla Piedzīvojums Ziemeļgaujā turpinājumā septembrī varēs doties pārgājienā pa iekšzemes kāpām, savukārt novembrī notiks lašu nārsta vērošanas pārgājiens gar Vecpalsas  upi. Sīkāka informācija būs pieejama Dabas aizsardzības pārvaldes interneta vietnē.

    Aizsargājamo ainavu apvidus Ziemeļgauja ietver teritoriju gar Gaujas upi apmēram 140 km garumā no Apes novada līdz pat Valmierai. Ziemeļgaujas ielejai raksturīga ļoti liela ainavas dažādība ar ievērojamu biotopu un sugu daudzveidību.  Šeit Gauja ir dabiska un neregulēta, ar plašu vecupju sistēmu, botāniski vērtīgām pļavām, veciem jauktiem un lapkoku mežiem. Visā šajā teritorijā sastopami unikāli, mazpārveidoti, vietām vēl arvien tradicionāli apsaimniekoti biotopi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē