• Pēc zaudējuma Šveicei Latvijas hokeja izlase pazaudē Ābolu un Hārtlijs sūkstās par vairākumu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    13. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pēc pasaules čempionāta mača, kurā Latvijas hokeja izlase piekāpās Šveicei, sarunā ar medijiem komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs izcēla padoto hokejistu darbu un pauda nožēlu, jo uzskatīja, ka viņa vadītā vienība bija pelnījusi labāku spēles galotni, bet uzbrucējam Rodrigo Ābolam turnīrs ir noslēdzies.

    Latvijas hokejisti svētdien B grupas otrajā mačā ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) saspringtā cīņā piekāpās Šveicei.

    Pēcspēles intervijā kanādiešu speciālists atzinīgi vērtēja aizvadīto spēli, tomēr neslēpa sarūgtinājumu par mača galotni. «Spēles noslēgums mani ļoti apbēdināja. Protams, esmu vīlies, jo uzskatu, ka puiši bija pelnījuši krietni vairāk. Visi smagi cīnījās, un spēle bija patiesi aizraujoša. Mums bija savas iespējas – neizmantojām vairākuma iespējas trešajā periodā, bet tāds ir hokejs.»

    «Ņemot vērā, ka šī bija grupu turnīra cīņa, spēle bija lieliska. Abas komandas bija neatlaidīgas, un cīņa aktīvi notika abos laukuma galos,» aizvadīto maču raksturoja Hārtlijs.

    Tāpat treneris atzīmēja, ka tik augstas klases spēlētāju kā Niko Hišīru, kurš ikdienā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Ņūdžersijas «Devils», nedrīkst tā vienkārši atstāt vārtu priekšā. «Tik talantīgam spēlētājam kā Niko nedrīkst dot brīvu laukumu, jo viņš noteikti mācēs izmantot šādas iespējas.»

    Tieši Hišīrs 57. minūtē guva Šveices komandas otros vārtus, kas pēcāk izrādījās uzvaru nesošie.

    «Man patika mūsu spēle mazākumā, it īpaši, kad noturējāmies pieci pret trijiem. Žēl, ka zaudējām Rodrigo Ābolu, viņš ir lielisks centra spēlētājs. Zaudējot viņu, nācās pamainīt virknējumus, bet neskatoties uz to, komanda ļoti labi nocīnījās,» lepns par Latvijas izlases spēli bija treneris.

    Pēc mača, veicot medicīnisko izmeklēšanu atklājās, ka Ābolam ir konstatēts rokas pirksta lūzums, un viņš šajā čempionātā vairs nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei. Jaunais uzbrucējs izcēlās ar gūtiem vārtiem pirmajā spēlē pret Austriju.

    Treneris arī izcēla vārtsargus, sakot, ka Latvijas izlasei ir ļoti paveicies ar Kristeru Gudļevski un Elvi Merzļikinu. «Elvis bija Elvis. Viņš aizvadīja lielisku spēli, un mums ir ļoti paveicies gan ar Kristeru, gan ar Elvi. Arī Šveices vārtsargs [Leonardo Dženoni] lieliski darbojās vārtos, bet, kad laukumā iziet divas komandas, kādam ir jāzaudē – šajā spēlē tie bijām mēs.»

    «Pirmdien mums ir brīvdiena. Dosimies pusdienās ar komandu, tāpat mums ir paredzēta fotogrāfēšanās, bet daži puiši arī uzkāps uz ledus. Nedomāju, ka viņu būs daudz, bet kāds noteikti aizies paslidot,» par pirmdienas dienas plāniem teica Hārtlijs.

    Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs otrdien, kad plkst.17.15 pēc Latvijas laika spēkosies ar Itāliju.

    B grupas kopvērtējumā Krievija, Čehijai un Šveicei ir maksimāli iespējamie seši punkti divās spēlēs, kamēr pa trim punktiem iekrājušas Latvija un Zviedrija, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

    Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē