• Pēc pārbaudēm Zemgales skolās 27 gadījumos radušās aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    19. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Janvārī un februārī veicot pārbaudes Zemgales izglītības iestādēs, aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu uz medicīniskajām iestādēm nogādāti 27 audzēkņi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

    Kopš mācību gada sākuma policisti sadarbībā ar Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Kinoloģijas nodaļas kinologu un dienesta suni pārbaudes veikuši 28 izglītības iestādēs.

    Šomēnes Jelgavā pārbaudes notikušas trīs izglītības iestādēs. Aizdomās par narkotiskās vielas lietošanu uz medicīnisko iestādi nogādāti desmit skolēni, tajā skaitā deviņas nepilngadīgas personas. Policija sāka desmit administratīvo pārkāpumu lietas, pašlaik tiek gaidīti ķīmiski-toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāti. 

    Ir sākts arī viens kriminālprocess, jo pie 15 gadus veca jaunieša konstatētas, iespējams, narkotiskās vielas – izņemti 14 polimērmateriāla iepakojumi ar zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu un viens polimērmateriāla iepakojums ar četriem papīra vīstokļiem, kuros atradās gaišas krāsas pulverveida viela. Vielas nosūtītas uz ekspertīzi.  

    Aizkrauklē janvāra beigās pārbaudīta viena izglītības iestāde. Aizdomās par narkotiskās vielas lietošanu uz medicīnisko iestādi tika nogādāti 11 skolēni, sāktas 11 administratīvo pārkāpumu lietvedības. Pēc ķīmiski-toksiloģiskās izmeklēšanas rezultātu saņemšanas deviņi skolēni saņēmuši administratīvā pārkāpuma protokolus. 

    Pie trim audzēkņiem atrastas un atsavinātas cigarešu paciņas, kas nav marķētas likuma Par akcīzes nodokli noteiktajā kārtībā, par ko sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli. 

    Šogad arī Jēkabpils iecirkņa darbinieki reida laikā ar kinologu un suni veica pārbaudi vienā no pilsētas izglītības iestādēm. Šajā gadījumā neradās aizdomas, ka kāds no audzēkņiem būtu lietojis aizliegtās vielas, taču pie trim audzēkņiem atrastas nelegālās cigaretes, par ko sāktas trīs administratīvās lietvedības.

    Dobelē, šomēnes pārbaudot vienu skolu, radušās aizdomas, ka viens audzēknis ir lietojis narkotiskās vielas.

    Savukārt Bauskas iecirkņa darbinieki reida laikā ar kinologu un suni pārbaudīja trīs izglītības iestādes, un pieci skolēni uz aizdomu pamata par atrašanos narkotisko vielu ietekmē nogādāti medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai. Ekspertīzes rezultāti pašlaik vēl nav zināmi. 

    «Policija turpina aktīvi strādāt narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanas jomā un pārbaudes turpināsies. Pārbaužu mērķis ir atklāt, vai jaunieši lieto apreibinošas vielas, kā arī brīdināt par atbildību un novērst lietošanu turpmāk,» komentēja Kalniņa. 

    Gadījumos, kad policija pārbaudes laikā atrod narkotikas vai konstatē to lietošanu, atbilstoši nodarījuma smagumam paredzēta administratīvā vai kriminālatbildība.

    Policijas darbinieki ir pateicīgi izglītības iestāžu administrācijai un pedagogiem, kuri ierosināja pārbaužu sākšanu un personīgi bija klāt katrā situācijā, kā arī aicina gadījumos, kad tiek pamanīta narkotisko vai psihotropo vielu nelegālā aprite izglītības iestādē, par to nekavējoties informēt policiju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē