• Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas mazinās ierobežojumus sabiedriskās ēdināšanas vietās

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    8. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas tiks mazināti ierobežojumi sabiedriskās ēdināšanas vietās – pie viena galda iekštelpās varēs atrasties līdz četriem cilvēkiem, bet ārtelpās – līdz astoņiem cilvēkiem, turklāt apmeklētājiem nebūs jāievēro divu metru distance, paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai.

    No noteikumu projekta izriet, ka arī pēc 9. jūnija sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos būs jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem, bet uz apmeklētājiem, kuri sēž pie viena galdiņa, neattieksies prasība ievērot divu metru distanci.

    Vienlaikus spēkā būs nosacījums, ka pie viena galdiņa iekštelpās varēs atrasties ne vairāk kā četri cilvēki. Ārā pie viena galdiņa varēs atrasties ne vairāk kā astoņi cilvēki, kas nav no vienas mājsaimniecības.

    Ņemot vērā to, ka atrodoties pie viena galdiņa, ir augstāks inficēšanās risks, šo nosacījumu mērķis ir ierobežot to cilvēku skaitu, kas atrodas paaugstināta inficēšanās riska apstākļos, skaidroja VM.

    Ierobežojums cilvēku skaitam pie viena galdiņa ēdināšanas uzņēmumā tiks pārskatīts 1. jūlijā atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai.

    Lai pēc iespējas maksimāli samazinātu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu klientiem iespēju pārnest infekcijas ierosinātāju uz galda piederumiem, kuri bieži vien netiek piedāvāti individuāli, bet pašapkalpošanās ceļā, ēdinātājam katrs apmeklētājs būs jānodrošina ar individuālu galda piederumu un trauku komplektu, kā arī atsevišķi jāizsniedz salvetes.

    Tāpat, lai pēc iespējas samazinātu iespēju infekcijas ierosinātāju pārnešanai no patērētāja uz patērētāju, ēdinātājam būs jānodrošina galdiņu dezinfekcija pēc katra patērētāja.

    No noteikumu projekta izriet, ka ēdinātajam būs arī jānodrošina apmeklētājam iespēja iegādāties ēdienus līdzņemšanai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē