• Noteikts Latvijas uzvarētājs pasaules fotokonkursā Next Image 2020

    Konkurss
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Konkursā Next Image 2020 labākās fotogrāfijas titulu Latvijas mērogā ieguvis Haralda Filipova uzņemtais attēls, kas uzvarēja 1203 iesniegto darbu konkurencē.

    Patiesa laime slēpjas vienkāršās lietās – pastaigā pie dabas, tuvinieku apciemošanā un svaiga jūras gaisa ieelpošanā. Visas šīs lietas pēdējo mēnešu laikā mums kļuvušas ne vien nozīmīgākas, bet arī spējušas raisīt spēcīgākas emocijas. To pierāda arī fotogrāfijas, ko Latvijas iedzīvotāji iesnieguši Huawei rīkotāja mobilās fotogrāfijas konkursā Next Image 2020.

    Konkursā, kas jau vairākus gadus piesaistījis miljoniem fotogrāfijas entuziastu, šogad tika iesniegti kopumā 3924 darbi no visas Baltijas.

    Šogad papildus galvenajai balvai – 10 000 ASV dolāriem, – uz kuru pretendē dalībnieki no visas pasaules, tika izveidota arī atsevišķu balva labāko darbu autoriem Baltijas valstīs. Kopumā konkursā tika iesniegtas 1203 fotogrāfijas no Latvijas, nedaudz vairāk kā 2100 attēli no Lietuvas un 617 – no Igaunijas.

    Izvērtējot latviešu iesūtītos darbus, Latvijas žūrijas pārstāvis – atzītais fotogrāfs Valdis Skudre, izvēlējās sešas labākās fotogrāfijas, savukārt viens īpašās balvas ieguvējs tika noteikts interneta balsojumā. Pēc žūrijas pārstāvja teiktā, visas iesniegtās fotogrāfijas atklāja emocijas, kas latviešiem šobrīd ir patiesi svarīgas, taču Haralda Filipova iesniegtais darbs atstāja visspēcīgāko iespaidu, tādēļ autors savā īpašumā ieguva īpašo balvu – Huawei P40 Pro viedtālruni.

    Haralds Filipovs

    “Visi darbi ir patiesi un autentiski. Lai gan tās ir šķietami vienkāršas lietas – daba, cilvēki, bērni un dzīvnieki, – mūsdienās tas viss cilvēkiem kļuvis īpašāks. Mēs vairāk kā jebkad priecājamies un izbaudām brīvību un katrs mirklis ir emociju pilns, turklāt katrs to interpretē savā veidā. Uzvarētāja darbs izcēlās ne vien ar kvalitatīvu tehnisko izpildījumu, bet arī emocijām, kas tika nodotas caur krāsām un kustību,” saka stāsta Alise Cēsniece, Huawei Consumer Business Group mārketinga komunikācijas vadītāja Latvijā.

    Konkursa finālistu darbi:

    Gan latviešu, gan pārējo Baltijas valstu dalībnieku iesniegtie darbi turpina sacensties par konkursa galveno balvu starptautiskā mērogā. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti septembra vidū.

    Kopumā konkursā varēja iesniegt fotogrāfijas sešās dažādās kategorijās – Tuvu-tālu (Near Far), Nakts (Good Night), Sveika, dzīve! (Hello, Life!), Sejas (Faces) un Stāsts (Storyteller). Pēdējā kategorija Dzīvie brīži (Live Moments) bija paredzēta video formātam. Next Image 2020 varēja piedalīties visi Huawei viedtālruņu īpašnieki, kas vēlējās dalīties ar spilgtākajiem mirkļiem no savas dzīves.

    Katras kategorijas uzvarētājs, kā arī trīs galvenie konkursa uzvarētāji, savā starpā sadalīs 40 000 ASV dolāru lielu naudas balvu, turklāt katram no viņiem tiks piešķirts Huawei P40 Pro viedtālrunis. Pie jaunā flagmaņa tiks arī 50 citu labāko darbu autori un pieci īpašie uzvarētāji. Visi apbalvotie dalībnieki saņems arī elektronisko godalgas sertifikātu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē