• No šodienas Rīgā skatāma multimediālā izstāde Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šī multimediālā izstāde jau ir pārsteigusi pat visizvēlīgākos Berlīnes, Parīzes un Maskavas mākslas cienītājus. Seansa laikā pasākuma viesiem būs iespēja izbaudīt 16 nozīmīgākos modernisma laikmeta mākslinieku darbus un, pateicoties multimediālajai videi, HD un Dolby Surround tehnoloģijām, ienirt tā laika mākslas atmosfērā.

    No 10. maija līdz 10. augustam izstādē Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim iespējams piedzīvot unikālu pieredzi: multimediālā vidē tiks izrādīts ap 5000 darbu no vairāk nekā 20 pasaules muzejiem.

    Modernās Digital Art House tehnoloģijas ļaus pilnībā iegremdēties izstādes atmosfērā un koncentrēties uz mākslas darbiem, kurus radījuši tādi ievērojami mākslinieki kā Klods Monē, Edgars Degā, Pols Gogēns, Anrī Ruso, Anrī de Tulūzs – Lotreks, Pols Sinjaks, Pīts Mondriāns, Amedeo Modiljāni, Vinsents van Gogs, Pjērs Ogists Renuārs, Huans Griss, Pauls Klē, Francis Marks, Vasilijs Kandinskis un Kazimirs Maļevičs.

    Izstāde ir multimediāls projekts, kas atklāj skatītājam labāko mākslinieku gleznas un iesaista skatītājus ceļojumā cauri 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma mākslas vēsturei, kad kultūru un sabiedrību satrieca vēl nepieredzēti pasaules mēroga notikumi. Tolaik šie izcilie mākslinieki paveica mākslā īstu revolūciju, atklājot neizsīkstošu ideju avotu tur, kur “tradīcija” redzēja tikai haosu un pārgudrību.

    Izstādes apmeklētāja video:

    Projekts apvieno XX gadsimta modernisma mākslas galvenos virzienus - impresionismu, ekspresionismu,  abstrakcionismu,  sirreālismu un supremātismu, kā arī demonstrēs to, kā mākslinieki, kuri strādājuši dažādos stilos, reaģēja uz pagājušā gadsimta pirmās puses satricinājumiem. Seansa ilgums ir 60 minūtes.

    Izstāde no 10. maija apskatāma Doma laukumā, Pils ielā 23. Izstādes apmeklēšana notiek seansu veidā; ieejas biļešu cenas no 9 līdz 43 eiro.

    Vairāk informācijas interneta vietnē: Modernisti.lv

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē