• No azartspēlēm pašatteikušos personu reģistrā līdz šim saņemti vairāk nekā 1600 iesniegumu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    14. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    No azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistrā, kas sāka darbību no šā gada, līdz šim reģistrēti apmēram 1600 iesniegumu, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

    Viņa norādīja, ka jau no pagājušā gada aprīļa vidus tika pieņemti pieteikumi, personas iekļaušanai attiecīgajā reģistrā, un to izmantoja 535 personas, savukārt šā gada pirmajās dienās saņemti vēl apmēram 1100 iesniegumu. Tādējādi šobrīd reģistrā ir apmēram 1600 iesniegumu.

    «Tas, protams, ir pietiekami daudz, bet mēs arī domājām, ka tā varētu būt,» sacīja Birne.

    Tāpat Birne uzsvēra, ka pieteikumu par personas iekļaušanu reģistrā var iesniegt tikai pati attiecīgā persona, izņemot īpašas situācijas. «Cilvēks tikai pats personīgi var nākt un rakstīt šo iesniegumu, jo tas tad arī ir lielākā vērtībā. (..) Cilvēks var sev palīdzēt tikai tad, ja viņš saprot, ka viņam ir problēma,» sacīja inspekcijas priekšniece.

    Lietuvā un Igaunijā attiecīgajos reģistros ir apmēram 5000–7000 personu.

    Inspekcijas priekšniece arī atzina, ka saistībā ar reģistrā iekļauto informāciju ir saņemta sūdzība, jo meita reģistrā ir iekļāvusi māti. «Acīmredzot, šajā gadījumā meitai ir bijusi iespēja piekļūt identifikācijas dokumentiem,» atzīmēja Birne. 

    Jau vēstīts, ka no šā gada 1. janvāra Latvijā darbojas no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistrs.

    Lūgt sevi iekļaut no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistrā var personīgi Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā, vietnē www.Latvija.lv sadaļā Iesniegums iestādei, identificējot sevi un norādot termiņu gados (minimālais termiņš ir viens gads), kā arī personīgi rakstveidā jebkurā laikā visās azartspēļu organizēšanas vietās Latvijā.

    Pašatteikušos personu reģistra pārzinis ir Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē