• No 2020. gada jaundzimušajiem Latvijā vairs nepiešķirs nepilsoņa statusu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Saeima ceturtdien, 17.oktobrī, trešajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja likumprojektu Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem. Tas nosaka, ka jaundzimušajiem pēc 2020. gada 1. janvāra vairs netiks piešķirts nepilsoņa statuss.

    Pēc 2020. gada 1. janvāra jaundzimušajiem piešķirs Latvijas pilsonību, ja vien bērna vecāki nebūs vienojušies par citas valsts pilsonības piešķiršanu un bērns nebūs citas valsts pilsonis. Ja bērns būs dzimis ārpus Latvijas vai viens no viņa vecākiem ir citas valsts pilsonis, vecākiem, lai bērnu atzītu par Latvijas pilsoni, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būs jāiesniedz iesniegums un dokumenti, kas apliecina, ka bērns nav un nav bijis nevienas valsts pilsonis. 

    Likumprojekts attieksies uz nelielu bērnu skaitu, jo atbilstoši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem 2016. gadā kā nepilsoņi reģistrēti 47 bērni, 2017. gadā – 51, savukārt 2018. gadā – tikai 33 bērni.

    Priekšlikumu izbeigt nepilsoņa statusa piešķiršanu bērniem Vējonis bija iesniedzis vēl 12. Saeimā, bet tas tika noraidīja. Vēlreiz likumprojekts tika iesniegts šā gada martā, bet pirmajā lasījumā Saeimā izskatīja 9. maijā. Otrais skatījums notika 26. septembrī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē