• NHL un NBA uz nenoteiktu laiku pārtrauc regulāro čempionātu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    12. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Flickr
    Nacionālā hokeja līga (NHL) ceturtdien lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro čempionātu, informē NHL. Līdzīgi rīkojusies nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība, kas trešdien lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro sezonu, jo īsi pirms mača sākuma vienam no Jūtas Jazz basketbolistiem konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu.

    Regulārā čempionāta pārtraukšanas iemesls ir Covid-19 vīrusa izplatīšanās, kas skārusi arī Ziemeļamerikas profesionālās līgas.

    Kā paziņojumā uzsver NHL komisārs Gerijs Betmens, turnīra rīkotāji seko veselības nozares ekspertu un amatpersonu ieteikumiem. 

    «Ņemot vērā vakardienas jaunumus par to, ka NBA spēlētājam ir koronavīruss un, balstoties uz to, ka abas līgas dala arēnas, mačus šobrīd aizvadīt nevar. Lai nesaslimtu ar vīrusu, turpināsim ievērot medicīnas personāla ieteikumus un iedrošināsim hokejistus un pārējo NHL sabiedrību veikt visus priekšdarbus, tajā skaitā ievērot paškarantīnu. Mūsu mērķis ir pēc iespējas ātrāk atsākt turnīru, lai varētu pabeigt sezonu un pasniegt Stenlija kausu. Līdz tam brīdim aicinām līdzjutējus būt pacietīgiem un novēlam viņiem veselību,» teikts NHL paziņojumā.

    Jau ziņots, ka arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lēmusi uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulārā čempionāta turnīru.

    Šāds paziņojums no NBA vadības nāca pēc tam, kad īsi pirms spēles sākuma starp Jazz un Oklahomasitjas Thunder, vienam no spēlētājiem tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu. Lai arī līga nav nosaukusi spēlētāja uzvārdu, vairāki avoti vēsta, ka tas ir Rūdijs Gobērs, bet viņš todien jau vairs neatradās arēnā.

    Zīmīgi, ka Gobērs iepriekš pauda nicinošu viedokli par vīrusu, tāpēc tiekoties ar medijiem, viņš demonstratīvi pieskārās visiem mikrofoniem un virsmām.

    Iepriekš uz vēlāku laiku tika pārcelta arī Ņūorleānas Pelicans un Sakramento Kings duelis, taču šis mačs vēlāk tika atcelts pa visam.

    Trešdien NBA valde aizvadīja telefonkonferenci, kurā sprieda par iespējamo rīcību šajā situācijā. Netika izslēgta iespēja sezonas beigas sagaidīt ar spēlēm pie tukšām tribīnēm. Tāpat pastāv iespēja, ka sezona varētu noslēgties jau tagad.

    «NBA izmantos šo pārtraukumu, lai lemtu, ko iesākt tālāk ar regulāro sezonu,» teikts līgas paziņojumā.

    Valde arī apsprieda, cik lielus zaudējumus šī situācija līgai varētu radīt. Spēles bez skatītājiem nozīmētu problēmas ienākumos, kā rezultātā nākotnē varētu būt grūtības izmaksāt algas vai segt citus tekošos izdevumus. Tāpat spēļu aizvadīšana pie tukšām tribīnēm «laupa» darba iespējas apkalpojošajam personālam.

    Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē