• Nesen Rīgā iegruvušo ēku atzīst par neekspluatējamu — iedzīvotājiem jāmeklē jauni mājokļi

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    21. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ēka Rīgā, Lāčplēša ielā 123B, kurai 12.oktobrī vienā no stāviem iegruva griesti, nav ekspluatējama, tāpēc aptuveni 60 nama īrniekiem ir jāmeklē jauni mājokļi, aģentūrai LETA pastāstīja ēkas īpašnieku SIA Amplion Trust pārstāvis, advokāts Roberts Kantsons.

    Uzņēmuma nolīgtais būveksperts ir veicis ēkas apsekošanu un konstatējis, ka tā ir dzīvošanai bīstama un nav ekspluatējama. Saskaņā ar Rīgas pilsētas būvvaldes lēmumu, uzņēmumam ir uzlikts par pienākumu ēku nožogot, bet atsākt tās izmantošanu varēs tikai pēc visu nepieciešamo remontdarbu veikšanas.

    Pēc Kantsona teiktā, namam jāatjauno ne tikai iegruvušie griesti, bet jāstiprina arī ēkas pamati, jo būveksperts konstatējis ēkas daļēju svēršanos, kas, iespējams, varētu būt bijis par iemeslu arī griestu iegruvumam.

    Advokāts norādīja, ka patlaban ir grūti prognozēt, cik ilgā laikā varētu būt iespējams veikt visus remontdarbus, taču skaidrs, ka «tas nav nedēļu jautājums», jo būvdarbu veikšanu būtiski varētu ietekmēt ziema un gaidāmie laikapstākļi.

    Viņš atzina, ka visiem nama īrniekiem ir jāmeklē jauni mājokļi. «Ja telpas nav izmantojamas, protams, ka viņiem par īri nav jāmaksā un viņi ir tiesīgi meklēt ko citu,» sacīja Kantsons.

    Kopumā ēkā ir 30 dzīvokļi, kuros mitinājās aptuveni 60 īrnieki.

    Taujāts, vai iedzīvotājiem būs iespēja doties pēc savām sadzīves mantām, pārstāvis norādīja, ka līdzīgi kā iepriekš, iedzīvotāji dzīvokļos varēs doties pa vienam, glābēju pavadībā.

    «Patlaban esam pasūtījuši norobežojošo žogu un informatīvo plāksni, kuru izvietot, lai informētu iedzīvotājus. Tuvākajās dienās, saskaņojot laikus, mēģināsim organizēt iedzīvotājiem iespēju doties pēc mantām,» solīja Kantsons.

    Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, pašvaldības Dzīvokļu pārvaldē pēc palīdzības vērsušies seši šī nama iedzīvotāji. Četriem no tiem ir piešķirtas pagaidu dzīvojamās telpas, viens no tām ir atteicies, bet viens pieteikums vēl tiek vērtēts.

    SIA Amplion Trust ēku iegādājās šī gada jūnijā. Uzņēmums dibināts šī gada martā un 100% pieder Igaunijas pilsonim Autio Arto Kalevi.

    12. oktobrī Lāčplēša ielā 123b esošajai ēkai iegruva ceturtā stāva griesti apmēram 30 kvadrātmetru platībā, tāpēc no ēkas evakuēti visi cilvēki. Notikuma vietu sadarbībā ar policiju un ugunsdzēsējiem apsekojis būvvaldes pārstāvis, pēc kā nolemts apturēt ēkas ekspluatāciju un norobežot to. Nama īpašniekiem tika uzdots veikt tā tehnisko apsekošanu, lai saprastu, kādā tehniskā stāvoklī ir visa ēka.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē