• Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests aicina bez vajadzības nezvanīt uz 113

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vakar, 12.marta vakarā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) uz ārkārtas tālruni 113 saņēma daudz zvanu! Liela daļa no tiem nav saistīta ar veselības stāvokļa pasliktināšanos vai dzīvības apdraudējumu. NMPD aicina neizmantot ārkārtas tālruni 113 kā uzziņu tālruni, kur iegūt informāciju par COVID-19, lai neradītu risku citiem cilvēkiem saņemt palīdzību dzīvībai kritiskās situācijās.

    Ja vēlaties iegūt informāciju vai uzdot jautājumus par COVID-19, jāzvana uz Slimību profilakses un kontroles centrs informatīvo tālruni 67387661. 

    Plašāku informāciju var lasīt arī SPKC mājaslapā: spkc.gov.lv.

    Saistībā ar COVID-19 uz ārkārtas tālruni 113 ir jāzvana TIKAI tiem cilvēkiem, kuri apmeklējuši COVID-19 skartās valstis – Nīderlandi, Lielbritāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Beļģiju, Dāniju, ASV, Grieķiju, Islandi, Spāniju, Franciju, Vāciju, Šveici, Austriju, Itāliju, Japānu, Singapūru, Dienvidkoreju, Irānu, Ķīnu – un kuriem 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies saslimšanas simptomi – paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums.

    Tā kā analīžu noņemšana notiek tikai dienas laikā, iedzīvotājus, kuriem ir aizdomas par saslimšanu, aicina zvanīt rīt darba laikā. Taču situācijās, ja saslimšanas simptomi ir nopietni (piemēram, elpas trūkums, ļoti augsta temperatūra), uz 113 jāzvana jebkurā laikā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē