• Muzeju nakts pasākumos šogad piedalīsies 190 kultūrvietas visā Latvijā

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    14. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Muzeju nakts pasākumi šogad 18. maijā norisināsies 190 vietās visā Latvijā, žurnālistus informēja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

    Muzeju nakts tēma šogad ir Tālavas taurētājs, aicinot izcelt varonību Neatkarības kara cīņu simtgades atzīmēšanā.

    Melbārde norādīja, ka šogad Rīgā muzeju naktī piedalīsies 69 kultūrvietas, kas ir par astoņām vietām mazāk nekā pērn. Līdzīgi kā pagājušajos gados, arī šogad Vidzeme solās būt aktīvākais reģions, kur pasākumus būs iespējams apmeklēt 41 vietā. Kurzemē savas durvis apmeklētājiem vērs 38 vietas, kas ir par sešām vairāk nekā iepriekšējā gadā. Latgalē Muzeju naktī atvērtas būs 28 vietas, bet Zemgalē – 14.

    Ministre prognozēja, ka arī šogad Muzeju nakts pasākumu apmeklētāju skaits būs apmēram 200 000, jo muzeju apmeklētāju skaits ik gadu esot stabils. Melbārde gan piebilda, ka apmeklētāju skaitu ietekmē virkne dažādu faktoru, tostarp laikapstākļi.

    Tāpat Melbārde atzīmēja, ka apmeklētāju ērtībai ir izstrādāta interaktīvā karte, ar kuru iespējams iepazīties Kultūras ministrijas, kā arī Muzeju nakts mājaslapās.

    Ieskatu Muzeju nakts programmā žurnālistiem sniedza Kara muzeja direktore Aija Fleija, vēršot uzmanību uz to, ka Muzeju nakts programmu nodrošinās ne vien muzeji, bet arī Aizsardzības ministrija (AM). Šogad, atzīmējot simtgadi, arī AM piedalīsies Muzeju nakts pasākumos, nodrošinot kara tehnikas izstādi un koncertus posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Skolas ielai.

    Saistībā ar Muzeju nakti 24. maijā Daugavas muzejā tiks pasniegta Latvijas Muzeju biedrības gada balva, kurā šogad tiks ieviesta arī jauna nominācija – Mērijas Grīnbergas balva. Ar šo nomināciju izcels kāda cilvēka ieguldījumu muzeju vērtību saglabāšanā un popularizēšanā.

    Muzeju nakts tradīcija aizsākusies 1999. gadā Francijā. Pasākuma mērķis ir ar muzejiem arī iedzīvotājus, kas ikdienā tos neapmeklē. Ik gadu muzeju apmeklējumu veicinošajos pasākumos Latvijā iesaistās arvien lielāks muzeju skaits, tāpat Muzeju nakts aktivitātēs piedalās arī teātri, izstāžu zāles, bibliotēkas un citi sabiedriskās dzīves veidotāji.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē