• Līgotāji valsts mežos katrs drīkst iegūt ne vairāk kā piecas bērzu meijas

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    21. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Arī šogad ikviens Latvijas iedzīvotājs bez maksas Latvijas valsts mežu apsaimniekotajos mežos uz Līgo svētkiem un Jāņiem drīkst iegūt ne vairāk kā piecas bērzu meijas, ievērojot vairākus nosacījumus, aģentūrai LETA apstiprināja kompānijas komunikācijas speciālists Ainārs Sedlenieks.

    Kategoriski aizliegts cirst bērzu meijas jaunaudzēs, izņemot priežu jaunaudzes, kurās drīkst cirst bērzus, kas nomāc jaunaudzē augošās priedes. Liegts cirst arī bērzus, kas garāki par trim metriem. Aizliegts cirst bērzus, kuru celma diametrs 10 centimetru augstumā virs sakņu kakla pārsniedz 12 centimetrus.

    Meijām bērzus atļauts cirst meža ceļu malās, uz stigām, grāvju malās, zem elektrolīnijām un pieaugušā mežā zem lielajiem kokiem. 

    Ikviens Latvijas iedzīvotājs svētku sajūtas radīšanai bez maksas drīkst iegūt arī koku zarus viena kubikmetra apmērā neatkarīgi no koku sugas. Taču tad ir jāievēro nosacījumus, ka zarus atļauts iegūt cirsmās pēc mežizstrādes darbu pabeigšanas no ciršanas atliekām, kā arī tos atļauts iegūt no augošiem kokiem, kas garāki par trim metriem.

    Vienlaikus zarus atļauts iegūt no koka zemākajiem zariem, atstājot neskartus augšējos zarus, lai to zaļais vainags būtu vismaz divas trešdaļas no koka augstuma. Liegts bojāt koka stumbru un galotni.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē