• Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklās pilnveidoto lasītavu bērniem

    Bērns
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ar 1. septembri jaunākajiem lasītājiem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) būs pieejama LNB Bērnu literatūras centra pilnveidotā lasītava Viss jauns 7. stāvā, informē LNB Atbalsta biedrība.

    LNB Bērnu literatūras centra lasītavas pilnveides projektu šovasar īstenoja LNB Atbalsta biedrība un LNB sadarbībā ar Latvijas arhitektu biroju Gaiss, mākslinieci Rūtu Briedi un uzņēmumu Latvijas Finieris. Projekts tapa, pateicoties LNB Atbalsta biedrības ziedotāju līdzekļiem. 

    LNB aug jauno lasītāju skaits, daudzveidīgāks kļūst bibliotēkas piedāvājums jaunajai paaudzei, kā arī nepārtraukti un strauji mainās mūsdienu bērnu un jauniešu vajadzības un intereses. Bibliotēka turpina attīstīt tās piedāvājumu un vidi jaunākajiem lasītājiem, lai katrs bibliotēkas apmeklējums kļūtu par neaizmirstamu notikumu, kas rosina lasītprieku, radošumu, domas lidojumu un sniedz unikālu lasīšanas pieredzi.

    LNB Bērnu literatūras centra lasītava funkcionāli un vizuāli pilnveidota, iedvesmojoties no ārvalstu labākajiem piemēriem, ņemot vērā bērnu intereses un saglabājot esošos veiksmīgos interjera risinājumus.

    Vide bērniem veidota vizuāli mūsdienīga, aicinoša, viegli transformējama, piemērota dažāda vecuma lasītājiem un daudzveidīgai pasākumu programmai.

    «Prieks, ka Biedrība varēja palīdzēt tapt tik elegantai, Birkerta veidotajā bibliotēkā iederīgai un mūsdienīgi atraktīvai videi, kur bērniem iepazīt grāmatu pasauli. Mums bija tiešām lieliski partneri, paldies viņiem!» saka LNB Atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone.

    Interjera dizainā īpaša loma ir mākslinieces Rūtas Briedes oriģinālzīmējumiem, kas telpā ienes dabas atmosfēru, ietver atsauces uz dažādiem daiļliteratūras varoņiem un vizualizē grāmatas tapšanas ceļu. AS Latvijas Finieris veica telpas pilnveides tehniskos darbus un bija arī viens no šī projekta ziedotājiem. Par ziedojumu LNB Bērnu literatūras centra lasītavai LNB Atbalsta biedrība pateicas arī Imantam Kīnam un Valteram Nollendorfam.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē