• Latvija Oskara balvas nominācijai izvirzījusi simtgades filmu Tēvs Nakts

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    16. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Latvija ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars izvirzījusi režisora Dāvja Sīmaņa un studijas Mistrus Media simtgades spēlfilmu Tēvs Nakts, aģentūru LETA informēja Nacionālā Kino centra (NKC) pārstāve Elīna Cire.

    Oskara balvas kategorijai, kura regulāri tiek vērtēta kopš 1956.gada un līdz šim bija pazīstama ar nosaukumu Labākā filma svešvalodā šogad mainīts nosaukums – turpmāk tā būs Starptautiskās filmas balva.

    Cire atzīmēja, ka Latvijas studiju pieteikumus vērtēja NKC ekspertu komisija – Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma vadītāja, kinozinātniece Zane Balčus, portāla Kino raksti galvenā redaktore un NKC pārstāve Kristīne Matīsa, Vācijā rezidējošā kinozinātņu doktore Elīna Reitere, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors un režisors Pēteris Krilovs, Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāja Ieva Romanova, režisors un LKA Nacionālās Kino skolas vadītājs Jānis Putniņš, producents un studijas VFS Films vadītājs Uldis Cekulis.

    Pēc Cires sacītā, ekspertu izvērtēšanai šogad tika pieteiktas sešas pilnmetrāžas filmas, un apspriešanas gaitā vislielāko uzmanību izpelnījās trīs no tām, katra ar savu un ļoti atšķirīgu argumentāciju. Vairāki eksperti izcēla režisora Edmunda Jansona simtgades filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi arvien aktuālāko vēstījumu par katra atsevišķa indivīda iesaistīšanos sabiedrības problēmu risināšanā.

    Viņa piebilda, ka otrs apspriestākais kandidāts uz izvirzīšanu bija režisora Jura Kursieša jaunākā spēfilma Oļegs, taču noslēgumā ekspertu žūrija vienojās izvirzīt režisora Dāvja Sīmaņa filmu.

    Oskara balvas pasniegšanas ceremonija šogad 92. reizi pēc kārtas, godinot labākos 2019. gada kinodarbus, notiks 2020. gada 9. februārī Losandželosā, ASV. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē