• Koronavīrusa dēļ atceļ pasaules čempionātu vieglatlētikā telpās

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    30. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ atcelts pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās, ko bija paredzēts aizvadīt šā gada martā Naņdzjinas pilsētā Ķīnā, paziņojusi Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (World Athletics).

    “Ar lielu nožēlu esam vienojušies ar pasaules čempionāta rīkotājiem pārcelt šīs sacensības uz 2021. gadu,” teikts organizācijas izplatītajā paziņojumā. “Mēs zinām, ka Ķīnas puse dara visu iespējamo, lai novērstu vīrusa izplatību, un atbalstām viņus, kā vien iespējams, taču sportistiem, federācijām un mūsu partneriem ir nepieciešama skaidra atbilde.”

    “Mūsu medicīnas departaments, kas cieši sadarbojas ar Pasaules Veselības organizāciju (PVO), norāda, ka vīrusa izplatība Ķīnā un ārpus tās joprojām ir augsta, un nevajadzētu aizvadīt liela mēroga sacensības, ja iespējams tās atcelt,” uzsver World Athletics.

    Federācija ir noraidījusi priekšlikumu pārcelt čempionātu uz citu valsti. “Mēs izskatījām pārcelšanas iespēju un gribam pateikties pilsētām, kas piedāvāja aizvadīt šīs sacensības, taču mēs nolēmām palikt pie šīs iespējas,” teikts paziņojumā. “Vieglatlētikas sezonai ir neliels logs līdz marta beigām un mēs esam pārliecināti, ka spēsim atrast piemērotu datumu 2021. gadā.”

    Kā ziņojām, koronavīruss jau paņēmis vairāk nekā 170 cilvēku dzīvības, un saslimšanas konstatētas arī atsevišķās Eiropas valstīs.

    Vīrusa dēļ atceltas arī ziemas X Games un Pekinas 2022. gada ziemas olimpisko spēļu pirmās oficiālās testa sacensības kalnu slēpošanā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē