• Kāds ir sods par runāšanu pa tālruni, braucot pie stūres?

    Praktiski padomi
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    13. maijs, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vienlaikus vadīt automašīnu un runāt pa telefonu, rakstīt īsziņu vai, lūkoties planšetē,, nedrīkst. Bet, vai zini, cik liels ir sods, ja šo noteikumu pārkāp, kā arī neesi piesprādzējies ar drošības jostu?

    Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss no 2018. gada 5. jūlija paredzēja bargākus sodus par vairākiem pārkāpumiem ceļu satiksmē. Autovadītājiem par tālruņa, piezīmjdatora, planšetdatora vai viedierīces lietošanu braukšanas laikā sods ir no 25 līdz 100 eiro.

    Savukārt par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu, kā arī par to, ka nav piesprādzējies pasažieris, izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu no 30 līdz 70 eiro. Tāds pats sods tagad jāmaksā motociklu, triciklu, kvadriciklu un mopēdu vadītājiem par to, ka pašam vai pasažierim nav aizsprādzētas aizsargķiveres.

    Administratīvais sods no 70 līdz 280 eiro jāmaksā par agresīvu braukšanu – apzināta sānslīdes radīšana, braukšana ar mopēdu vai motociklu uz viena riteņa vai triciklu, kvadriciklu uz aizmugurējiem riteņiem uz ceļa vai citās vietās, kur iespējama satiksme. Tāpat transportlīdzekļu vadītājus administratīvi soda par apzināti strauju bremzēšanu, ja tā nav nepieciešama ceļu satiksmes drošībai.

    1 komentārs

    Silvija Marija Sudrabiņa
    Nekur nevaru atrast informāciju par to, vai tad ja telefons ieslēgts skaļruņa režīmā un nav pie auss, un nav rokās, vai tā drīkst runāt pa telefonu? Jo ar ko tas tādā gadijumā atšķiras no brīvroku sistēmas kura ir atļauta? Jāpiebilst, ka brīvroku sistēma man nekad nav bijusi, tāpēc nezinu, ar ko tas atšķiras.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē