• Kā izvēlēties vārdu kucēnam?

    Aktuāli
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    7. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vārds sunim jāizvēlas rūpīgi, jo tajā sarindotie burti ietekmē viņa raksturu.

    Lai uz suņa raksturu paraudzītos caur vārda numeroloģijas prizmu, jānoskaidro, kāda skaitļa vibrācijai atbilst dzīvnieka vārds. Vispirms, izmantojot numeroloģisko tabulu, kurā katram alfabēta burtam atbilst noteikts skaitlis (skat. tabulu), izrēķina dzīvnieka vārda skaitli (ja, saskaitot ciparus, iegūst divciparu skaitli, tie jāsaskaita, iegūstot vienu skaitli). Piemēram: kucītes Grētas vārda skaitlis ir 9. (1+7+8+1+1=18=1+8=9).

    Katram burtam atbilst skaitlis

    1      2        3        4        5        6        7        8        9

    A     Ā       B       C         Č       D        E        Ē       F      

    G     Ģ       H       I          Ī        J         K        Ķ        L

    Ļ      M      N       Ņ        O       P        R        S        Š

    T      U       Ū       V         Z       Ž

    Populārāko suņu vārdu TOP 10

    Argo, Džeris, Reksis, Džonis, Rembo, Džeks, Bonis, Dadzis, Dingo, Tobis

    Dzīvnieka vārda skaitļa kods

    1. Šis suns ir aktīvs, neatkarīgs, vēlas parādīt savu es un pierādīt, kurš te ir galvenais. Ja ienāks neaicināts viesis, drosmīgi metīsies aizsargāt savu teritoriju. Stūrgalvīgs, mēdz rīkoties pēc sava prāta, tāpēc jāiet suņa skolā un jāmācās klausīt saimnieka pavēlēm. Negrib pakļauties, piekāpties, neļauj citiem dzīvniekiem ēst no viņa bļodas. Patīk plaša teritorija. Lai panāktu savu, visi līdzekļi labi, tāpēc, dzenoties pēc medījuma, var tikt izbradātas dobes vai pārvarēta sēta. Ar kaimiņu suņiem nelabprāt draudzējas, jo ir pārāk neatkarīgs un egoistisks – redz tikai savu izcilo izskatu. Patīk, ja saimnieks paslavē.
    2. Sadarbība, pielāgošanās, diplomātija – tā ir šī suņa stiprā puse. Vienmēr gatavs pakalpot – no rīta saimniekam atnesīs čības, avīzi, nolasīs visu no acīm. Viņam var uzticēties. Izcilā oža palīdz ienaidnieku sajust pa gabalu, taču centīsies pārpratumu atrisināt bez asinsizliešanas. Nepatīk riskēt, reizēm labāk nostājas kādam aiz muguras. Sadzīvo ar citiem mājdzīvniekiem: labāk ēd no viņu bļodas, nevis aicina pie savējās. Par visu svarīgāka savējo labklājība un miers, tāpēc, ja izcelsies nelaime, atradīs iespēju par to paziņot mājiniekiem. Patīk miers, bieži izvēlas laiski gulšņāt uz mājas sliekšņa, nevis skraidīt pa sētu, vaktējot kaimiņus.
    3. Būt mierā ar dzīvi, baudīt saimnieka klātbūtni, ar savu esību dāvāt mājiniekiem svētkus – tāds ir šā suņa uzdevums. Tiklīdz pamana savējos, laimīgs kustina asti, ceļas pakaļkājās vai glaužas klāt. Visur viņu sagaida ar prieku – draudzīgs, optimistisks, bezrūpīgs. Visi pagalma draugi viņam seko, jo ar savu degsmi viņš citus ielīksmo. Radošs gars – ja mājās kāds spēlē mūzikas instrumentu, vai nu, ausis saslējis, uzmanīgi klausās, vai velk meldiņu līdzi. Patīk pārmaiņas, tāpēc ātri iejūtas jaunā miteklī vai ciemos. Dažreiz tērē enerģiju pa tukšo, skrienot pakaļ savai astei.
    4. Šī vārda skaitļa enerģija simbolizē uzticību, stabilitāti, labsirdību, draudzīgumu. Uzstājīgs līderis un vienlaikus līdzsvarots un godīgs – tā vietā, lai pirmais skrietu pie pilnas bļodas, palaidīs priekšā mazākos un vājākos. Ģimenē ievēro hierarhiju – bez saimnieka atļaujas nepieļauj brīvdomīgus izlēcienus vai sānsoļus. Patīk citu dzīvnieku sabiedrība, brīvība, ko sniedz tālas pastaigas pa mežu vai gar jūru. Kustīgs, izturīgs, izcila atmiņa, stabila nervu sistēma. Klausa uz vārda. Godīgā rakstura dēļ citi suņi cenšas viņu izmantot, nenovērtējot tā spēku un rakstura stingrību, taču viņš spēj iesaistīties nopietnā konfliktā un sarīkot īstu revolūciju. Smagi pārdzīvo saimnieka aiziešanu.

    5. Enerģisks, spēcīgs, pašaizliedzīgs, atjautīgs, ātri pieņem lēmumu un visā izrāda iniciatīvu. Nepatīk ierobežojumi, vienmēr gatavs saimniekam doties līdz pārgājienos vai izbraucienos. Šo brīvību mīlošo suni nedrīkst turēt pie ķēdes, slikti jūtas un skumst, arī palicis viens mājoklī. Dzīvs prāts – pirmais visu dzird, saprot, acumirklī izpilda komandas, taču neveiksmju gadījumā vai norāts pārdzīvo un slīgst grūtsirdībā. Nespēj aizmirst pāridarījumus, taču nav atriebīgs. Viegli adaptējas un orientējas svešās vietās, tāpēc var ņemt līdzi atpūtas braucienos, medībās. Atrod kopīgu valodu ar sev līdzīgiem un pieņem arī citus mājdzīvniekus. Vienkāršs, svarīgāka par komfortu un zvilnēšanu saimnieka pēļos ir neatkarība, piedzīvojumi un ceļojumi.
    6. Ātri saprot, ka pacietība un godīgi centieni atmaksājas. Suni ar šādu vārdu ļoti mīl un lutina. Viņš ir ļoti pievilcīgs un draudzīgs. Saimniekam jārūpējas par viņa ārieni – jāved uz frizētavu, jāmazgā, jāķemmē kažoks, jāizmeklē kaklasiksna. Jaunībā šā vārda īpašnieks cenšas izrādīt raksturu, spēku, iemantot saimnieka labvēlību, drosmīgi sargājot teritoriju, bet ar gadiem kļūst līdzsvarots un laisks. Kucītes ir gādīgas mammas, gatavas parūpēties arī par citu dzīvnieku pēcnācējiem.
    7. Paklausīgs, centīgs, akurāts, ātri pierod pie tīrības, taču ir nosliece uz melanholiju, bieži vien saimnieka komandas izpilda pēc atkārtotas pavēles. Nepatīk konflikti un strīdi, bet reizēm var būt impulsīvs, jo necieš savā tuvumā konkurentus. Uzslavas ir svarīgākas nekā kārumi. Kad sabar, apvainojas un ar iežmiegtu asti dodas uz savu guļvietu. Vēlas būt uzmanības centrā, taču šad tad vajadzīga vientulība, tāpēc nepārdzīvo, ja atstāj mājās vienu. Smalks, jūtīgs dzīvnieks, jūt saimnieka noskaņojumu, bez vārdiem nolasa no acīm viņa vēlmes. Mīl bērnus un labprāt rotaļājas kopā ar tiem.
    8. Ārēji vēss, atsvešināts, izskatās pat agresīvs, taču sevī slēpj augstsirdību un dvēselisku siltumu. Godprātīgs, uzmanīgs, strādīgs un pastāvīgs. Nepatīk nekas virspusējs, mākslīgs, vajadzīgi patiesi mīlestības apliecinājumi – bez tiem slīgst grūtsirdībā un melanholijā. Saimniekam ļoti uzticīgs, uz viņu var paļauties. Vienmēr rīkojas, kā uzskata par pareizu, reizēm viņu grūti apturēt, kad metas pakaļ laupījumam vai ienaidniekam. Nav egoists, taču zina savu vērtību. Attiecībās ar šo suni jāsaglabā līdzsvars – viņu nedrīkst pazemot, bet arī viņam nedrīkst pazemoties.
    9. Neatkarīgs, nevēlas pakļauties – jo viņu vairāk vēlas ierobežot, pakļaut, jo lielāku pretestību izrāda. Pēc dabas ir līderis, neļauj nevienam sevi komandēt. Apveltīts ar spēcīgu gribu, nemēdz ceremonēties – paņem zobos auklu, norādot, ka ir laiks doties pastaigā. Bieži komandē saimnieku, nevis otrādi. Emocionāli ievainojams, ātri apvainojas un, vienreiz apmānīts, pilnībā zaudē uzticību. Ietiepīgs, nav iespējams norādīt vietu ar pavēlēm, var tikai pierunāt ar labu. Impulsivitāte, egoisms, naidīgums nelabvēlīgi ietekmē viņa raksturu, tāpēc pret viņu jāizturas ar cieņu. Ļoti enerģisks, iniciatīvas bagāts, pārliecināts par saviem spēkiem, taču vājās nervu sistēmas dēļ pakļauts stresam.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē