• FOTO: Konkursā Mežpils Prove 2020 izvēlēts labākais alus mājbrūvētājs

    Receptes
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Aldara alus darbnīcā ar žūrijas darbu vairāku stundu garumā noslēdzās ikgadējais mājbrūvētāju konkurss Mežpils Prove. Par šī gada tematiku tika izvēlēta IPA jeb Indijas gaišais eils. Apkopojot rezultātus un veicot papildu pārbaudes laboratorijā, par šī gada uzvarētāju ir atzīts Sandis Bērziņš.

    Konkursam šogad tika iesniegti 17 darbi, no kuriem četri tika izvirzīti fināla degustācijai. Lai arī ir dalībnieki, kas piedalās regulāri, un atsevišķi meistari iesniedza savus paraugus pat sesto reizi, ik gadu konkurenci papildina arī jauni alus pazinēji. Pirmo reizi konkursā piedalījās arī uzvarētājs Sandis Bērziņš, kurš ir izcīnījis iespēju brūvēt savu alu Aldara vēsturiskajā alus darītavā 9500 l apjomā, kas tiks pārdots restorānos visā Latvijā, kā arī pilnībā apmaksātu braucienu uz vienu no pasaulē labākajiem alus festivāliem MBCC 2020 Kopenhāgenā. Šis festivāls ir īpašs tieši ar ekskluzīvu un jaunāko alus piedāvājumu, ļaujot atklāt patiesi nebijušas garšas.

    “Konkursa laikā mēs meklējam alu, kas ir ne tikai interesants un orģināls, bet arī tuvs visai žūrijai, patīk un garšo ikvienam.

    Šogad uzvarētāja alu piedāvāsim tieši restorānu apmeklētājiem, nevis veikalu pircējiem, jo tā ir vieta, kur cilvēki biežāk izvēlas eksperimentēt un atklāt jaunas garšas.

    Brūvēšana pēc uzvarētāja alus receptes tiks uzsākta martā, savukārt jau aprīlī tas būtu pieejams alus mīļiem visā Latvijā,” stāsta Andris Rasiņš, Aldara alus darbnīcas direktors un konkursa dibinātājs.

    Šogad tika pieaicināta plaša, 12 cilvēku žūrijas komisija, lai izvērtētu iesniegtos alus brūvējumus. Savu vērtējumu par konkursā iesniegtajiem aliem deva AS Aldaris uzņēmuma pārstāvji, kā arī brūvēšanas eksperti un mediju pārstāvji: Mežpils Prove 2017 uzvarētājs un Nurme alus darītavas vadītājs Uģis Narvils, alus bāra TAKA līdzīpašnieks Juris Cinīts, KUPLA dibinātājs Linards Dzērve, alus darītavas Hopalaa aldaris Rimants Pavziniuks, laikraksta Latvijas Avīze žurnālists Raivis Šveicars  un portāla Delfi Nacionālo un biznesa ziņu nodaļas redaktors Jānis Bagātais.

    Mājbrūvētāju konkurss Mežpils Prove tiek rīkots jau sesto gadu un ar katru gadu pulcē arvien vairāk alus profesionāļus un entuziastus, iepazīstinot sabiedrību ar labākajiem Latvijas alus mājbrūvētājiem. Pērn uzvarēja Ričards Vaišļa, kura uzbrūvētais Mežpils sienāzis priecēja beļģu alus tipa Saison cienītājus Latvijā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē